Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Distinguished Contributor
bjur
Posts: 140
Registered: ‎09-14-2011

Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

1589 Views, 9 Replies
04-27-2012 03:46 PM

Does any one out there ever run their retaining walls in Robot?  Just curious.  I was playing around with it this afternoon and it looks really easy to do...  That said, I'm having issues checking for things like soil pressures, overturning factors of safety...etc.  I can make a pretty model in a few minutes, but when it comes to getting work done, what are your expierences using Robot for your concrete retaining walls?

Please use plain text.
Distinguished Contributor
bjur
Posts: 140
Registered: ‎09-14-2011

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

04-27-2012 04:03 PM in reply to: bjur

Figured out how to show soil bearing....I like this.  Any one use the reinforcement tools to design their walls?

Please use plain text.
Valued Contributor
Ievgen
Posts: 59
Registered: ‎06-26-2012

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-23-2012 07:36 AM in reply to: bjur

Can someone explain how to set the ground pressure on a retaining wall? 

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,938
Registered: ‎04-26-2010

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-23-2012 07:48 AM in reply to: Ievgen

This ?

 

soila.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Valued Contributor
Ievgen
Posts: 59
Registered: ‎06-26-2012

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-23-2012 07:56 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Yeah, this is exactly I was looking for; can you give me step by step guidance? 

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,938
Registered: ‎04-26-2010

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-23-2012 08:04 AM in reply to: Ievgen

Loads \ Special Loads \ Soil Pressure, then follow arrows on my screen shot above: right top window, then downwards, bottom left, top right, left



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Valued Contributor
Ievgen
Posts: 59
Registered: ‎06-26-2012

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-23-2012 08:13 AM in reply to: Rafal.Gaweda

i got it - it only become available when the layout is not set as load 

Please use plain text.
Distinguished Contributor
athurD
Posts: 177
Registered: ‎12-14-2011

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-23-2012 09:27 AM in reply to: bjur

Hi. I is prolem.

Capture.PNG

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,938
Registered: ‎04-26-2010

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-24-2012 02:10 AM in reply to: bjur

I recommend to add your soil layer (before adding please display all columns):

 

soild.jpg

 

or you can edit xml database using any xml editor (on your own risk):

 

soilxml.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Distinguished Contributor
athurD
Posts: 177
Registered: ‎12-14-2011

Re: Retaining Walls - Anyone ever do this in Robot

07-24-2012 03:01 AM in reply to: bjur

Thanks you.

Please use plain text.