Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009
Accepted Solution

RSA 2014: Automatic verification

594 Views, 11 Replies
07-13-2013 06:21 AM

Is it possible to switch off automatic verification in RSA 2014? Maybe some changes in INI files and etc? Because this was a timesaver trick for advanced users.

 

2014:

AV2014.png

 

2013:

AV2013.png

   
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,544
Registered: ‎12-17-2010

Re: RSA 2014: Automatic verification

07-15-2013 12:26 AM in reply to: Romanich

I fully understand your point but this change is intentional to prevent situations where incorrect models are calculated with no information about this fact whatsoever especially when they are sent for cloud computing.

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: RSA 2014: Automatic verification

07-15-2013 01:00 AM in reply to: Romanich
It seems that the cloud spoil the Robot...
   
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,544
Registered: ‎12-17-2010

Re: RSA 2014: Automatic verification

07-15-2013 02:40 AM in reply to: Romanich

That is not that simple. On one hand there are requests from users as you I know what 'm doing and I don't need these 'unnecessary' checks as they slow me down and the same time you have comments like the program should never calculate structure that is incorrect without giving me a warning. At the end of the day the development team has to make some decisions :smileyhappy:



Artur Kosakowski
Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: RSA 2014: Automatic verification

07-24-2013 06:30 PM in reply to: Romanich
Dear Artur, do you have information from the development team?
   
Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: RSA 2014: Automatic verification

10-11-2013 05:56 AM in reply to: Artur.Kosakowski

Trying to solve this issue using API

Sub CalculationStart()

Dim Robapp As IRobotApplication
Set Robapp = New RobotApplication

Robapp.Project.CalcEngine.UseStatusWindow = True
Robapp.Project.CalcEngine.AutoGenerateModel = False
Robapp.Project.CalcEngine.AnalysisParams.AutoVerification = I_SAVT_NONE

Robapp.Project.CalcEngine.Calculate

Set Robapp = Nothing

End Sub

 As result information about verification is missing also in robwin.log:

verif.png

   
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,544
Registered: ‎12-17-2010

Re: RSA 2014: Automatic verification

10-21-2013 04:32 AM in reply to: Romanich
Dear Artur, do you have information from the development team?

After installing SP3 for Robot 2014 create a new registry:

 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\Structural\RSA\27.0\Settings\StructureVerificationOFF with the value 0

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: RSA 2014: Automatic verification

10-21-2013 07:55 AM in reply to: Artur.Kosakowski

Thank you, Artur. Could you look at the reg file?

   
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,544
Registered: ‎12-17-2010

Re: RSA 2014: Automatic verification

10-22-2013 02:56 AM in reply to: Romanich

structure verification off.PNG



Artur Kosakowski
Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: RSA 2014: Automatic verification

10-24-2013 04:53 PM in reply to: Artur.Kosakowski

Thank you, Artur!

For all Robot users - you can find two reg files to quick on/off Automatic Verification in the attachment.

P.S. Don't forget to restart Robot.

   
Please use plain text.