Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Member
gavin-90
Posts: 5
Registered: ‎01-23-2012
Accepted Solution

Prestressed Beam

618 Views, 3 Replies
01-23-2012 09:15 AM

I'm trying to model a prestressed beam as part of my Final Year Project in college. Can someone suggest the best method to do this in Robot?

 

Thanks

Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,587
Registered: ‎12-17-2010

Re: Prestressed Beam

01-23-2012 11:36 PM in reply to: gavin-90

I'm sorry but prestressed beams are not available in the current version of Robot.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
Member
gavin-90
Posts: 5
Registered: ‎01-23-2012

Re: Prestressed Beam

01-24-2012 06:01 AM in reply to: Artur.Kosakowski

Thanks for the quick responce Artur,

 

I know its a long shot, but do you know if it is possible to mimic a prestressed beam by embedding a pre-strained cable in a concrete solid element? 

Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,587
Registered: ‎12-17-2010

Re: Prestressed Beam

01-24-2012 06:13 AM in reply to: gavin-90

No, I don't think this is going to work but you may consider use of the type of the load described here:

http://docs.autodesk.com/RSA/2012/ENU/filesROBOT/GUID-DD417BE7-3816-40A0-BE5B-CED114716FA-465.htm

 

Mind that no prestress losses are included.

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.

 



Artur Kosakowski
Please use plain text.