Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Distinguished Contributor
gustavo.c.vasconcellos
Posts: 107
Registered: ‎04-15-2011
Accepted Solution

Error importing Six span beam from Robot

177 Views, 3 Replies
12-29-2011 06:06 PM

Dear support,

 

I am having problems importing beam with more than four spans from Robot to ASD.

 

I am running the printouts in Robot and then import them in ASD.

 

When I have an imported  beam with more than 4 spans I am having problems with total number and mass of the stirrups.

 

I believe that ASD is not summing up the stirrups that don't have a cross section.

 

As you can see attached, the total mass in the Robot's printout is the same of the Robot's notes but different from ASD.

 

What should I do? Is that a bug in the software? What I did to work around was to copy one section for the remaining spans ... another option is to split the beam ... but maybe there is a better way.

 

I am running Robot and Asd 2012 last versions ( I had just checked) on Windows Professional 64 bits.

 

 

Thanks

 

Gustavo

 

Please use plain text.
Product Support
Jakub.Brozonowicz
Posts: 314
Registered: ‎12-13-2010

Re: Error importing Six span beam from Robot

12-30-2011 04:09 AM in reply to: gustavo.c.vasconcellos

To deeper analysis we need a rtd file to check.

Could you please try how it works with exporting the element not drawings only?

Look at attached video for instruction.



Jakub Brożonowicz
Please use plain text.
Distinguished Contributor
gustavo.c.vasconcellos
Posts: 107
Registered: ‎04-15-2011

Re: Error importing Six span beam from Robot

12-30-2011 12:12 PM in reply to: Jakub.Brozonowicz

Dear Jakub,

 

It works if I export only the element, see attached file. Therefore, what is your suggestion? Should I export all the elements as I had just did and change the way I have been working, or just export the drawings with more than 4 spans? I have the feeling that exporting all the elements takes much more time,

 

I tried to insert only the attached file in the the ASD file that contains all the other elements of the project and received the message *invalid* . What should I do to insert the generated file in another ASD file? It works if I export the element but doesn't work if I try to insert it.

 

 

Thanks

 

Gustavo

Please use plain text.
Distinguished Contributor
gustavo.c.vasconcellos
Posts: 107
Registered: ‎04-15-2011

Re: Error importing Six span beam from Robot

01-02-2012 10:12 AM in reply to: gustavo.c.vasconcellos

I am working around exporting the element instead of exporting the printouts.

Thanks

 

Gustavo

Please use plain text.