Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009
Accepted Solution

Creation panel with FE list

697 Views, 8 Replies
06-28-2012 10:29 PM

Hello friends,

When I change the thickness of panel by using option Creation with FE list, only  self weight has been applied to FE with new thickness. Other loads automatically not transfered. It's a bug or feature?

   
Please use plain text.
Valued Mentor
tony.ridley
Posts: 652
Registered: ‎09-07-2011

Re: Creation panel with FE list

06-28-2012 10:39 PM in reply to: Romanich

Not sure but seems logical to me that loads would not be replicated as loads are normally "hosted" to the contour edge (my guess ?) which would have been re-defined by creating the new panel from elements.

 

Tony

Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: Creation panel with FE list

06-28-2012 10:46 PM in reply to: tony.ridley

Hi Tony,

Also existing loads (which has been applied to first FE) is inactive.

   
Please use plain text.
Valued Mentor
tony.ridley
Posts: 652
Registered: ‎09-07-2011

Re: Creation panel with FE list

06-28-2012 11:06 PM in reply to: Romanich

Ahhh so you create panel from FE's, add loads, then change thickness and loads dissappear?  Sounds like bug!

 

Like the one I get when I change thickness it defaults back to "Curtain Wall" and I have to make shell again

Please use plain text.
Product Support
pp2008
Posts: 477
Registered: ‎06-23-2008

Re: Creation panel with FE list

06-29-2012 12:44 AM in reply to: tony.ridley

It is "as designed" - when creating new panel from the list of finite elements the loads assigned to panels (where the lists of loaded panels are not automatically updated - see Note) are not inherited by the new one.

One of the reasons is that the list of finite elements can contain elements  from several adjacent panels. In such case it is not clear what to do when appropriate load is not applied to all of them.

Of course in practice (in more than 90% of cases I suppose) finite elements are taken from one panel. The improvement suggestion to inherit panel loads in such case was registered :smileyhappy:

 

Note:  the loads assigned to panels, where the lists of loaded panels are automatically updated, are self-weight load for "Whole structure" and the load on contour when "Automatic panel selection in the contour plane" is active

 

---------------------------------------------
If this post answer your question please click "Accept as Solution". It will help everyone to find answer more quickly!

 

Regards,

 

 



Pawel Pulak
Please use plain text.
*Expert Elite* | International Moderator
Romanich
Posts: 559
Registered: ‎09-29-2009

Re: Creation panel with FE list

06-29-2012 12:59 AM in reply to: pp2008

Pawel, thank you. Maybe this must be inclusive in help?

   
Please use plain text.
Product Support
pp2008
Posts: 477
Registered: ‎06-23-2008

Re: Creation panel with FE list

06-29-2012 01:44 AM in reply to: Romanich

Roman,

the request to complete Help with his information was registered:smileyhappy:

 

---------------------------------------------
If this post answer your question please click "Accept as Solution". It will help everyone to find answer more quickly!

 

Regards,



Pawel Pulak
Please use plain text.
Distinguished Contributor
A.wikipedia
Posts: 140
Registered: ‎08-03-2012

Re: Creation panel with FE list

09-14-2012 07:30 AM in reply to: pp2008

you can video tutorial Creation panel with FE list????

Please use plain text.
Product Support
pp2008
Posts: 477
Registered: ‎06-23-2008

Re: Creation panel with FE list

09-17-2012 01:53 AM in reply to: A.wikipedia

Here is the link to video I registered:

http://screencast.com/t/GxgtEue5bFf

 

Please notice that after the creation of panel from the list of finite elements the  FE meshes of the original and new panels are automatically frozen.

 

Regards,



Pawel Pulak
Please use plain text.