Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Active Contributor
Posts: 49
Registered: ‎08-24-2012

Concrete Slab Problem - beginner

423 Views, 41 Replies
08-24-2012 04:49 AM

Hello,

I'm trying to model concrete flat slab and compare the results to results from different software. I fallowed all guidance I could find but it looks like I'm doing something wrong and my deflections are WAY to big. Can you please help? Where do I start?

 

 

Please use plain text.
Product Support
Posts: 4,433
Registered: ‎04-26-2010

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 05:04 AM in reply to: Wioletta_F

Have you seen any errrors or warnings during calculation and design?

PLease upload the model.



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,246
Registered: ‎12-17-2010

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 05:38 AM in reply to: Wioletta_F

Wild guess: you imported some dxf/dwg having Robot units set as meters whereas the dxf/dwg was defined in mm. If I'm right rescale the structure in Robot with m/mm ratio.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
Active Contributor
Posts: 49
Registered: ‎08-24-2012

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 05:58 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Apart from couple of isolated nodes which I ignored for now - nothing, no errors.

Please use plain text.
Product Support
Posts: 4,433
Registered: ‎04-26-2010

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 06:00 AM in reply to: Wioletta_F

Have you checked the dimensions and units of model?



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Active Contributor
Posts: 49
Registered: ‎08-24-2012

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 06:02 AM in reply to: Artur.Kosakowski

It's a very good guess! I did use dxf and it's in mm. I've checked units in Robot and It's set m. Can you please tell me how do I rescale the whole slab in Robot to mm? Thank you very much for your quick response, really appreciated.

 

Please use plain text.
Product Support
Posts: 4,433
Registered: ‎04-26-2010

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 06:03 AM in reply to: Wioletta_F

Edit menu \ Edit \ Scale



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,246
Registered: ‎12-17-2010

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 06:08 AM in reply to: Wioletta_F

scale1.PNG



Artur Kosakowski
Please use plain text.
Active Contributor
Posts: 49
Registered: ‎08-24-2012

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 06:15 AM in reply to: Artur.Kosakowski

Thanks, now that it's rescaled, the panel and mesh are gone from the model. When I try to regenerate the mesh nothing is happening...

Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,246
Registered: ‎12-17-2010

Re: Concrete Slab Problem - beginner

08-24-2012 06:31 AM in reply to: Wioletta_F

Set 3D view. RMB -> Zoom all. Set size of mesh that corresponds to the size of the slab.



Artur Kosakowski
Please use plain text.