Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Distinguished Contributor
mateaus
Posts: 117
Registered: ‎10-10-2011

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-15-2011 04:40 AM in reply to: mateaus

I would like to modify the layout. I prefer without the object manager and with the rules.

 

Can you give me the command ? I think it's with IRobotLayoutId and IRobotViewMngr.

Please use plain text.
Distinguished Contributor
mateaus
Posts: 117
Registered: ‎10-10-2011

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-15-2011 04:43 AM in reply to: Rafal.Gaweda

I already read it. I need more explanations if it's possible.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,971
Registered: ‎04-26-2010

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-15-2011 05:34 AM in reply to: mateaus

Ruler :

 

mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_OTHER_RULER, True
robapp.Project.ViewMngr.Refresh

 

Object Inspector - not possible to open \ close it by API

 



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Distinguished Contributor
mateaus
Posts: 117
Registered: ‎10-10-2011

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-18-2011 08:55 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Ok I would like to activate also with VBA :

 

excentrements

Croquis barres

epaisseur panneaux

profilés couleurs

 

Can you give me the VBA command ?

 

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,971
Registered: ‎04-26-2010

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-20-2011 11:54 PM in reply to: mateaus

mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_ADVANCED_OFFSETS, True

mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_SHAPE, True

mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_PANEL_THICKNESSES, True

mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_COLORS, True
robapp.Project.ViewMngr.Refresh



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Distinguished Contributor
mateaus
Posts: 117
Registered: ‎10-10-2011

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-21-2011 02:41 AM in reply to: Rafal.Gaweda

I would like to give the name to a screen capture wich is the name of the load :

 

Dim ScPar As RobotViewScreenCaptureParams
Set ScPar = robapp.CmpntFactory.Create(I_CT_VIEW_SCREEN_CAPTURE_PARAMS)

ScPar.Name = ???

 

I think it's something with get and from text ?

 

For example "3 : Equipements"

Please use plain text.
Distinguished Contributor
mateaus
Posts: 117
Registered: ‎10-10-2011

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-21-2011 03:21 AM in reply to: Rafal.Gaweda

I have got a problem with the display. The symbol of loads doesn't appear.

 

The refresh is not done. Have you got an idea ?

 

mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_ADVANCED_OFFSETS, False      'afficher exentrements
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_SHAPE, False        'afficher croquis barres
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_SYMBOLS, True       'afficher symboles barres
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_PANEL_THICKNESSES, False  'afficher epaisseur panneaux
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_COLORS, False       'afficher profilés en couleur
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_FE_INTERIOR, False        'interieur element finis
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_CLADDING_INTERIOR, False  'interieur bardages
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_PANEL_INTERIOR, False     'interieur panneaux
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_FINITE_ELEMENTS, False    'afficher elements finis
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_VALUES, True               'valeurs charges
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_SYMBOLS_UNIFORM_SIZE, True '
mavueRobot.ParamsDisplay.Set 68, True                               'symbole charges ponctuelles
mavueRobot.ParamsDisplay.Set 69, True                               'symbole charges lineaires
mavueRobot.ParamsDisplay.Set 70, True                               'symbole charges surfaciques

For i = 1 To 3

mavueRobot.Selection.Get(I_OT_CASE).FromText (i) ' selecting case

mavueRobot.Redraw (0)
robapp.Project.ViewMngr.Refresh

ecran_capture = "charges" & i

Call screen_capture

Next i

 image result

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,971
Registered: ‎04-26-2010

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-21-2011 05:24 AM in reply to: mateaus

I have got model from you once. There are no loads in case 1 and 3 so there is nothing to be displayed

Case 2 works fine.

 

.....

mavueRobot.Visible = True
'mavueRobot.Redraw (True)
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_OTHER_RULER, False
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_ADVANCED_OFFSETS, False 'afficher exentrements
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_SHAPE, False 'afficher croquis barres
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_SYMBOLS, True 'afficher symboles barres
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_PANEL_THICKNESSES, False 'afficher epaisseur panneaux
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_SECTIONS_COLORS, False 'afficher profilés en couleur
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_FE_INTERIOR, False 'interieur element finis
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_CLADDING_INTERIOR, False 'interieur bardages
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_PANEL_INTERIOR, False 'interieur panneaux
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_FE_FINITE_ELEMENTS, False 'afficher elements finis
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_VALUES, True 'valeurs charges
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_SYMBOLS_UNIFORM_SIZE, True '
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_SYMBOLS_CONCENTRATED, True
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_SYMBOLS_LINEAR, True
mavueRobot.ParamsDisplay.Set I_VDA_LOADS_SYMBOLS_PLANAR, True
RobApp.Project.ViewMngr.Refresh

' making screen capture
Dim ScPar As RobotViewScreenCaptureParams
Set ScPar = RobApp.CmpntFactory.Create(I_CT_VIEW_SCREEN_CAPTURE_PARAMS)

For i = 1 To 3

mavueRobot.Selection.Get(I_OT_CASE).FromText (i) ' selecting case

mavueRobot.Redraw (0)
RobApp.Project.ViewMngr.Refresh

ScPar.Name = "My screen capture" + Str(i)
ScPar.UpdateType = I_SCUT_UPDATED_UPON_PRINTING
mavueRobot.MakeScreenCapture ScPar
Next i

 

case2.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Distinguished Contributor
mateaus
Posts: 117
Registered: ‎10-10-2011

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-21-2011 06:01 AM in reply to: Rafal.Gaweda

It doesn't work, look at the video :

 

demo

 

I have to select by myself the case of load in the model.

 

Refresh doesn't work.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,971
Registered: ‎04-26-2010

Re: Command VBA Projection Capture of a view

11-21-2011 07:16 AM in reply to: mateaus

Movie of my code

I am using ARSA 2012, but the same effect I got on 2011

 



Rafal Gaweda
Please use plain text.