Robot Structural Analysis

Reply
Valued Mentor
HoshangMustafa
Posts: 336
Registered: ‎01-06-2013

Cladding

294 Views, 10 Replies
02-06-2013 07:57 PM

Hi

I drew contour and applied surface load instead of drawing cladding and applying surface load. Does it effect the results? Is my work wrong? Should I delete these and redraw it? or else...

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,966
Registered: ‎04-26-2010

Re: Cladding

02-06-2013 11:46 PM in reply to: HoshangMustafa

It is not possible to apply loads on contours.

If they are applied it means that such onbject is panel or cladding.

You do not have to redraw contours \ claddings.

Either you can apply panel properties with Curtain Wall model

 

curtainw.jpg

 

or change panel or contour onto cladding from the right hand mouse menu:

 

clading.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Valued Mentor
HoshangMustafa
Posts: 336
Registered: ‎01-06-2013

Re: Cladding

02-07-2013 06:06 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Hi

Mine is Face instead of Cladding/Face. Is Face the same as cladding for distributing Floor surface load on the surrounding beams?

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,966
Registered: ‎04-26-2010

Re: Cladding

02-07-2013 06:33 AM in reply to: HoshangMustafa

I guess you are refereing to situation : clading with no loads : http://screencast.com/t/Dr9SDcIl

 



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Active Contributor
40ushek
Posts: 32
Registered: ‎12-26-2011

Re: Cladding

02-09-2013 03:36 AM in reply to: Rafal.Gaweda

pls help me.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,966
Registered: ‎04-26-2010

Re: Cladding

02-11-2013 12:11 AM in reply to: 40ushek

PLease send me model



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Active Member
chiper.shriper
Posts: 6
Registered: ‎05-01-2011

Re: Cladding

11-14-2013 01:53 AM in reply to: Rafal.Gaweda

I have a question regading claddings and forces that are applied to them. I have a wall and openings in it, which represent windows. Is it possible to set wind forces to claddings that will act on the whole wall including the windows area?

Because if I created a cladding to a wall there are also created openings in claddings just the same as in the wall.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,966
Registered: ‎04-26-2010

Re: Cladding

11-14-2013 02:07 AM in reply to: chiper.shriper

wall = shell

opening = cladding

 

window.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Active Member
chiper.shriper
Posts: 6
Registered: ‎05-01-2011

Re: Cladding

11-14-2013 02:11 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Yes. thank you for the replay, this is a possible solution, but as long as wind load continiously changes from the top till the bottom of the wall is there another solution?

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 4,966
Registered: ‎04-26-2010

Re: Cladding

11-14-2013 02:21 AM in reply to: chiper.shriper

 but as long as wind load continiously changes from the top till the bottom of the wall is there another solution?


 

?????????

 

3pload.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.