Revit Structure

Reply
Active Member
DavidKeller2529
Posts: 6
Registered: ‎05-17-2009
Message 11 of 27 (2,060 Views)

Re: revit mask region not masking

07-12-2012 09:48 AM in reply to: bcampbell

This is happening to me on several projects as well. All of them were created from a 2012 template, or updated from  2012 files.

 

I don't have revit models linked in any of my files, but I do have cad files linked.

 

This is a major problem and very difficult to work around.

New Member
w121amg
Posts: 2
Registered: ‎08-05-2008
Message 12 of 27 (2,043 Views)

Re: revit mask region not masking

07-13-2012 09:55 AM in reply to: DavidKeller2529

Make sure your view is set to Hidden View, not wireframe.

Active Member
DavidKeller2529
Posts: 6
Registered: ‎05-17-2009
Message 13 of 27 (2,035 Views)

Re: revit mask region not masking

07-13-2012 10:28 AM in reply to: DavidKeller2529

grrrrrrrrrrrrrr.

 

I'm sorry, not a professional response by me but anyone who read the thread could tell we're talking about hundreds of views on multiple files. Not likely we're missing hiden line vs. wireframe here.

Distinguished Contributor
lzaras1
Posts: 142
Registered: ‎11-13-2006
Message 14 of 27 (2,010 Views)

Re: revit mask region not masking

07-18-2012 06:46 AM in reply to: bcampbell

for us, it seems to be an issue with the Discipline of the view.

If the view is set to Discipline: Structural, the masking and filled regions misbehave.

If the view is set to Discipline: Coordination, the masking and filled regions work correctly. 

 

But we don't always want our views set to Coordination.

Leanne Zaras, CDT, LEED AP
AutoCAD 2010 Certified Professional
Revit Architecture 2012 Certified Professional

Active Member
DavidKeller2529
Posts: 6
Registered: ‎05-17-2009
Message 15 of 27 (2,006 Views)

Re: revit mask region not masking

07-18-2012 07:22 AM in reply to: lzaras1

Yes! This is the culprit for my views as well. So obvious once you said it - every view that I am having trouble with was a structural discipline view. Changing to coordination seems to fix all of the issues, although I haven't spent enough time determining if it fixes all of them.

 

I'll be spending a significant amount of time today changing views to coordination & making sure no undesired objects become visible in the process.

 

Thank you very much for taking the time to post your work-around solution.


lzaras1 wrote:

for us, it seems to be an issue with the Discipline of the view.

If the view is set to Discipline: Structural, the masking and filled regions misbehave.

If the view is set to Discipline: Coordination, the masking and filled regions work correctly. 

 

But we don't always want our views set to Coordination.


 

Employee
Joe.Charpentier
Posts: 938
Registered: ‎02-28-2006
Message 16 of 27 (1,982 Views)

Re: revit mask region not masking

07-20-2012 10:45 AM in reply to: bcampbell

This should be fixed in Revit2013 Update Rlease 1.

It can be downloaded from the Revit Structure Update web page:

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/index?siteID=123112&id=2334435&linkID=9280927

 

Regards,

Joe

New Member
sarahmanning
Posts: 1
Registered: ‎07-27-2012
Message 17 of 27 (1,947 Views)

Re: revit mask region not masking

07-27-2012 08:53 AM in reply to: bcampbell

I have this problem too.  In Revit 2013 when the view is set to structural and a linked file is visible, anything that is supposed to be opaque becomes transparent and any solid color filled region becomes empty. If I switch to coordination instead of structural or hide the linked file, everything magically starts showing correctly again.  Why is this happening and how do I make it show correctly ALL the time, not just some of the time? 

Distinguished Contributor
lzaras1
Posts: 142
Registered: ‎11-13-2006
Message 18 of 27 (1,944 Views)

Re: revit mask region not masking

07-27-2012 09:03 AM in reply to: DavidKeller2529

have you downloaded and installed Service Pack 1 that came out late last week?  Seems to have fixed the issue for me and a few others.

See Joe's post two above mine.

Leanne Zaras, CDT, LEED AP
AutoCAD 2010 Certified Professional
Revit Architecture 2012 Certified Professional

Active Contributor
5kings
Posts: 37
Registered: ‎09-27-2012
Message 19 of 27 (1,818 Views)

Re: revit mask region not masking

09-27-2012 02:47 AM in reply to: lzaras1

Service pack doesn't fix the problem. Poblems arise while using linked models  and The disipline of the view is structural.

Switching to coordination "fixes" the problem. we really need a hotfix on this asap.

 

Regards,

 

Jordi

Product Support
Lance.Coffey
Posts: 318
Registered: ‎05-14-2010
Message 20 of 27 (1,806 Views)

Re: revit mask region not masking

09-27-2012 04:13 PM in reply to: 5kings

There is a separate issue related to Underlays and views with a Structural View Discipline.


Are the linked files you are seeing problems with set to underlay in the Structural view (and does unchecking the Underlay checkbox affect the issue)?



Lance Coffey

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube