Revit Structure

Reply
Distinguished Contributor
jgood
Posts: 183
Registered: ‎04-07-2004
Message 1 of 8 (370 Views)
Accepted Solution

Beam tag??

370 Views, 7 Replies
03-05-2013 06:51 AM

I need help. I am trying to create a beam tag that has " & L" after the beam size. Any help would be much appreciated. I was trying to create a custom parameter but I am not sure if I am missing something or that it can not be done. I am thinking more of that I am missing something

Valued Mentor
AJA14
Posts: 489
Registered: ‎11-01-2011
Message 2 of 8 (368 Views)

Re: Beam tag??

03-05-2013 07:03 AM in reply to: jgood

Hi. This should be fairly easy. When you create the label go to the edit label dialog and add the prefixes and suffixes you need which may be simple text or may be other parameters. 

 

Regards. 

Ali Al-Hammoud
Structural Design Engineer
MZ & Partners Engineering Consultancy
Valued Contributor
huyxp
Posts: 99
Registered: ‎09-04-2011
Message 3 of 8 (146 Views)

Re: Beam tag??

04-22-2013 12:13 AM in reply to: AJA14

how to create tag Beam have number increment, example: B11,B12,B13( at B11 , 1 first is number storey 1; 1 second is Beam 1)
please help me

Valued Contributor
huyxp
Posts: 99
Registered: ‎09-04-2011
Message 4 of 8 (141 Views)

Re: Beam tag??

04-22-2013 01:14 AM in reply to: huyxp

Dear all

How to create a tag Beam have number increment.

example: at storey 1: B11,B12,B13... 

                at storey 2: B21, B22,B23 ..

                at storey 3: B31, B32,B33,...

Bij ( i is name of number storey and j is order number of beam)
please help me

Valued Mentor
AJA14
Posts: 489
Registered: ‎11-01-2011
Message 5 of 8 (137 Views)

Re: Beam tag??

04-22-2013 02:40 AM in reply to: huyxp

Hi,

Well, supposing you are not going to create any shared parameters you could do the following.
1- Edit family for tag
2- First Label = type mark, Prefix = B
3- Second Label = Mark
4- Save as new tag and load.
5- For each floor create a new type for the beam, Say B400x500-1
6- In type properties, input 1
7- In instance properties, input 1, 2, 3, ...
8- In second floor create new type, Say B400x500-2
9- Repeat Process

Regards,

Ali Al-Hammoud
Structural Design Engineer
MZ & Partners Engineering Consultancy
Valued Contributor
huyxp
Posts: 99
Registered: ‎09-04-2011
Message 6 of 8 (135 Views)

Re: Beam tag??

04-22-2013 02:47 AM in reply to: AJA14

thanks pro very much

I will try

when design structure for building ,you usually use soft ?

thanks pro hi

Valued Mentor
AJA14
Posts: 489
Registered: ‎11-01-2011
Message 7 of 8 (129 Views)

Re: Beam tag??

04-22-2013 02:53 AM in reply to: huyxp
Hi,
Not sure I understand, but for design, I use several different software depending on the project itself, and the client requirements.
However, I use mainly Robot Structural Analysis.
Other good tools may be used such as S-Concrete.

Regards,
Ali Al-Hammoud
Structural Design Engineer
MZ & Partners Engineering Consultancy
Valued Contributor
huyxp
Posts: 99
Registered: ‎09-04-2011
Message 8 of 8 (128 Views)

Re: Beam tag??

04-22-2013 02:57 AM in reply to: AJA14

thanks pro

I tried for tutorial of you,but I want tag beam automatic put on the structural plan when I draw any beam

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube