Revit MEP

Reply
Active Contributor
Posts: 30
Registered: ‎03-17-2009
Message 11 of 22 (497 Views)

Re: Fatal error loading family

07-23-2012 08:36 AM in reply to: Chris.Aquino
 
Product Support
Chris.Aquino
Posts: 364
Registered: ‎06-27-2010
Message 12 of 22 (487 Views)

Re: Fatal error loading family

07-23-2012 12:53 PM in reply to: rschnureIV

Thank you for the journal file.

The first thing I see is that Update 2 is not installed. I would download and install Update 2 from the page below:

Revit MEP: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=14973660

Having said that, the issue is that the type definition of a shared parameter "Phase" does not match between the project file and family. I would verify the type definitions are the same.



Chris Aquino
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Active Contributor
Posts: 30
Registered: ‎03-17-2009
Message 13 of 22 (480 Views)

Re: Fatal error loading family

07-24-2012 10:05 AM in reply to: Chris.Aquino
By phase do you mean, and electrical phase? Robert Schnure Mechanical Designer/Cad Coordinator Mechanical Engineering Tel.: (610) 524-5920 x 2251 Dir.: (610) 423-6251 Toll free: (877) 243-9711 Fax: (610) 524-2443 SNC-Lavalin Project Services, Inc. 436 Creamery Way, Suite 100 Exton | Pennsylvania | United States | 19341NOTICE - This email message, and any attachments, may contain information or material that is confidential, privileged and/or subject to copyright or other rights. Any unauthorized viewing, disclosure, retransmission, dissemination or other use of or reliance on this message, or anything contained therein, is strictly prohibited and may be unlawful. If you believe you may have received this message in error, kindly inform the sender by return email and delete this message from your system. Thank you.
Product Support
Chris.Aquino
Posts: 364
Registered: ‎06-27-2010
Message 14 of 22 (475 Views)

Re: Fatal error loading family

07-24-2012 10:48 AM in reply to: rschnureIV

That does look like the parameter Revit is having the issue with.



Chris Aquino
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Active Member
Posts: 8
Registered: ‎08-07-2012
Message 15 of 22 (443 Views)

Re: Fatal error loading family

08-08-2012 05:33 PM in reply to: rschnureIV

I am having a similar if not identical issue.  Did you figure out a way to resolve this?

 

-J

Product Support
Chris.Aquino
Posts: 364
Registered: ‎06-27-2010
Message 16 of 22 (429 Views)

Re: Fatal error loading family

08-09-2012 11:03 AM in reply to: Revit_J

To confirm if this is the same issue, please upload a journal from the session where you are seeing the behavior.

 

 



Chris Aquino
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Active Member
Posts: 8
Registered: ‎08-07-2012
Message 17 of 22 (425 Views)

Re: Fatal error loading family

08-09-2012 12:18 PM in reply to: Chris.Aquino

Here you are sir.  Hope this helps.

Product Support
Chris.Aquino
Posts: 364
Registered: ‎06-27-2010
Message 18 of 22 (414 Views)

Re: Fatal error loading family

08-09-2012 02:08 PM in reply to: Revit_J

Thank you for the update.

 

From the journal file, it does look to be the same issue. You'll need to delete the shared parameter from the family, and recreate it both the family and project file.

 

Having said that, if you are on Subscription, we may have additonal options.



Chris Aquino
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Active Member
Posts: 8
Registered: ‎08-07-2012
Message 19 of 22 (406 Views)

Re: Fatal error loading family

08-09-2012 02:37 PM in reply to: Chris.Aquino

I have tried to delete the parameter from the family, but I still get the same outcome when I try to load it.  According to the journal file, it is still hanging up on the "phase" parameter even though I deleted it.  Is there a way to remove a shared parameter from a family other than from the "family types" dialogue?

New Member
Posts: 1
Registered: ‎03-27-2008
Message 20 of 22 (359 Views)

Re: Fatal error loading family

09-07-2012 09:12 AM in reply to: Chris.Aquino

I believe I am having the same issue with a mismatched shared parameter "phase".  I have attached my journal file, has there been a resolution to this?  I've tried to remove all the parameters, but still seem to have the problem.

 

I also have a subscription, you mentioned there may be other options?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube