Revit Architecture

Reply
Contributor
jmackniak
Posts: 25
Registered: ‎05-19-2011
Message 1 of 5 (561 Views)
Accepted Solution

Winder Stairs

561 Views, 4 Replies
01-14-2013 09:16 AM

i have looked through the discussion board and cannot find an answer to How to create a Winder staircase.

The as built staircase is a straight run with the first 3 or 4 treads winding.  I cannot figure out what my settings need to be etc. HELP!!

*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,798
Registered: ‎06-11-2009
Message 2 of 5 (534 Views)

Re: Winder Stairs

01-14-2013 07:06 PM in reply to: jmackniak

There are, at least, 2 ways:

  • With the stair by sketch method, modify or create risers manually, with the Riser tool.
  • WIth the new stairs by component method, use the Winder tool.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Contributor
jmackniak
Posts: 25
Registered: ‎05-19-2011
Message 3 of 5 (517 Views)

Re: Winder Stairs

01-15-2013 05:34 AM in reply to: jmackniak

Al,  Thanks that is what i did.  I drew the stair boundry and placed the risers in. seemed to work fine. I get the error message below:  Stairs require no less than 2 boundries. (the MS paint image dropped some of the risers, trust me they are there)revit stairs.png

*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,798
Registered: ‎06-11-2009
Message 4 of 5 (510 Views)

Re: Winder Stairs

01-15-2013 05:54 AM in reply to: jmackniak

See that green horizontal line? That should be a riser (black line), not a boundary (green line). The boundaries areusually two sets of lines, on the sides of the stairs, not intersecting each other.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Contributor
jmackniak
Posts: 25
Registered: ‎05-19-2011
Message 5 of 5 (479 Views)

Re: Winder Stairs

01-17-2013 09:11 AM in reply to: Alfredo_Medina

Why isnt this board (not sure what it is called) not running parallel with the stair case??revit stairs2.png

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube