Revit Architecture

Reply
Valued Contributor
tkendrick
Posts: 82
Registered: ‎11-23-2011
Message 1 of 7 (1,250 Views)
Accepted Solution

Separate Family Window - Revit 2013

1250 Views, 6 Replies
11-29-2012 02:32 PM

Anybody else using Revit 2013 ever seen this window. It is separate from the Main Revit window. It seems to have no function. You can't drag it. You can right click the title bar to access the Move command. The drop down only contain Sheet. It doesn't appear to have any function. The item changes with the View that is open. You can also Hide it by right clicking the Title bar. And you can simply click the Red "X" to close it. But it occasionally re-opens on it's own.

 

 

Revit 2013 Mini Window.jpg

 

 

----
Use this link to tell Autodesk about features you need:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=1109794
Active Member
Posts: 9
Registered: ‎11-23-2012
Message 2 of 7 (1,210 Views)

Re: Separate Family Window - Revit 2013

12-01-2012 01:58 PM in reply to: tkendrick

I am interested in this functionality too -- moving a Revit view or sub-window outside the main Revit application window, so they are side by side for example. We know Revit can stretch or span two monitors, but that functionality is different from this request.

 

P.S. As a consolation or example, Revit will allow both the Properties and Project Browser sub-windows to move outside the main Revit window. 

 

Valued Contributor
tkendrick
Posts: 82
Registered: ‎11-23-2011
Message 3 of 7 (1,183 Views)

Re: Separate Family Window - Revit 2013

12-03-2012 11:47 AM in reply to: tkendrick

I think I figured out what that loose window is. When I had a project open and I had something selected like a view or object it would look like the image in the original post. I double clicked on the title bar and it docked into the object options bar. It's a Type Selection drop down.

 

Revit 2013 Mini Window Corrected.jpg

----
Use this link to tell Autodesk about features you need:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=1109794
Product Support
Chris.Aquino
Posts: 364
Registered: ‎06-27-2010
Message 4 of 7 (1,141 Views)

Re: Separate Family Window - Revit 2013

12-06-2012 09:01 AM in reply to: tkendrick

In the past we have seen odd behavior when workstations have multiple monitors in place, or a large monitor set to a high resolution. These issues are magnified if Revit is being utilized in the secondary monitor, as Revit attempts to use the primary monitor by default. We have also seen these issues if the Project Browser or Properties Palette undocked from the main Revit window.

If you have not already, I would verify that the monitor DPI is set to 100%, Revit is on the main monitor, and the Properties Palette and Project Browser are docked.

 

 



Chris Aquino
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Active Member
Posts: 9
Registered: ‎11-23-2012
Message 5 of 7 (1,113 Views)

Re: Separate Family Window - Revit 2013

12-07-2012 06:19 PM in reply to: tkendrick

Setup 1 = Current 2 monitor system with Revit on monitor 2 or spanned across both monitors with properties and browser undocked + screen resolution 100%. 

Test 1 rendering = 6.47 minutes

 

Setup 2 = Tried your recommended setup: moved Revit to the primary 1 monitor and docked the properties and browser windows inside Revit + screen resolution 100%.

Test 2 rendering = 8.47 minutes

 

Any other suggestions?

Valued Contributor
Posts: 70
Registered: ‎09-30-2008
Message 6 of 7 (1,026 Views)

Re: Separate Family Window - Revit 2013

12-13-2012 11:57 AM in reply to: Chris.Aquino

I have a laptop and a large monitor.  I use the laptop as the main monitor. This allows me to pick and move any software to the adjoining monitor. No problems

New Member
Posts: 1
Registered: ‎12-09-2013
Message 7 of 7 (173 Views)

Re: Separate Family Window - Revit 2013

01-23-2014 06:43 AM in reply to: Chris.Aquino

Are you suggesting that Revit 2013 shouldn't be used with 2 monitors?  

 

i'm having problems with the use of 2 monitors; when i switch between projects (or families i'm editing), the project browser and OP windows return to the main (home) window and i have to move them again to the other monitor, my preferred location for these windows as it allows for a maximized view window on the home screen.  i've been searching for a solution to this problem but haven't been able to find one on the numerous forums i've seached.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube