Revit Architecture

Reply
New Member
b-k-bourgaize
Posts: 2
Registered: ‎12-16-2013
Message 1 of 4 (413 Views)
Accepted Solution

Roof edge profile

413 Views, 3 Replies
01-20-2014 03:38 AM

I am new to Revit having previously used AutoCAD Architecture.

 

What I am trying to do is to model a roof using Revit Lt so that the roof tiling and battens carry on over the gable wall.

Is it possible to add a void profile to the roof slab in order to achieve this or do I need to model a small section of roof to just cover the wall portion?

 

 

*Expert Elite*
constantin.stroescu
Posts: 981
Registered: ‎10-29-2008
Message 2 of 4 (372 Views)

Re: Roof edge profile

01-20-2014 09:49 AM in reply to: b-k-bourgaize

I'm not quit sure I understand you well...Is it this what you want ?

Image 420.png

 

If it is so , you can do it as follows:

  1. make the main roof by Footprint (using a roof type with more layers including that of the rafters+insulation)
  2. make a second roof by Extrusion (using a roof type similar to roof from 1 without the rafters+insulation layer) Roof by Extrusion > Work Plane > Pick a Plane - click on side of the first roof .... then :draw -> Pick Lines -click on uper edges of first roof > Finish Edit Mode
  3. Join the two roofs ( Geometry> Join)
  4. Attach the wall to second roof

Image 421.png

 

Image 422.png

Constantin Stroescu
BIM Manager AGD
New Member
b-k-bourgaize
Posts: 2
Registered: ‎12-16-2013
Message 3 of 4 (352 Views)

Re: Roof edge profile

01-20-2014 01:50 PM in reply to: constantin.stroescu
Thanks for the work-around constantin.stroescu (Distinguished Mentor) - this
has solved the problem with the roof layers but is now giving a challenge
cutting the dormers through two layer of roof!

I am thinking that a horizontal shaft might be the way to go - would you
consider this be the best approach?





bgb
*Expert Elite*
constantin.stroescu
Posts: 981
Registered: ‎10-29-2008
Message 4 of 4 (347 Views)

Re: Roof edge profile

01-20-2014 02:20 PM in reply to: b-k-bourgaize

If you want to Cut everything I would recommend using a Void:

Component > Model in Place > Generic Models > Name it > make an Extrusion as you want to be the cutter - declare it Void ( from Properties > Identity Data) . Select the Void and from Geometry > Cut - select one by one the Void and first roof, the void and second roof the void and the wall. It will cut all the entities ( because the void was created as Generic Model)

 

Image 428.png

Constantin Stroescu
BIM Manager AGD
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.