Revit Architecture

Reply
Valued Contributor
bbrown
Posts: 83
Registered: ‎08-01-2011
Message 1 of 5 (575 Views)
Accepted Solution

Revit DB Link Error

575 Views, 4 Replies
12-14-2012 07:33 AM

I am getting an error when exporting my Revit project to Access 2010. I am only getting this error on this file, the utility works on other files. Any help would be appreciated.

Valued Contributor
bbrown
Posts: 83
Registered: ‎08-01-2011
Message 2 of 5 (566 Views)

Re: Revit DB Link Error

12-14-2012 08:05 AM in reply to: bbrown

I have also tried setting up a DSN to Access through ODBC and I get a different error now, but it appears to be from the same thing. From this error it appears that Revit is trying to put values into columns that have a fixed size and the values are too large. The trouble is I can't figure out what these values are.

Product Support
Lance.Coffey
Posts: 327
Registered: ‎05-14-2010
Message 3 of 5 (519 Views)

Re: Revit DB Link Error

12-18-2012 11:25 AM in reply to: bbrown

Try reviewing the journal recorded by Revit for more information on the error.

 

The following document has information on the location of the journal files:

Location of journal files

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS1067426

 

The following blog posts have information on reading journal files:

http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2009/03/a-journal-file-story-part-1.html

http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2009/03/a-journal-file-story-part-2.html

http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2009/03/a-journal-file-story-part-3.html

http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2009/03/a-journal-file-story-part-4.html



Lance Coffey
Valued Contributor
bbrown
Posts: 83
Registered: ‎08-01-2011
Message 4 of 5 (515 Views)

Re: Revit DB Link Error

12-18-2012 12:13 PM in reply to: Lance.Coffey

Here is the journal file. The program freezes without throwing the error in the journal. I am going to try deleting Generic families to see if that helps.

Valued Contributor
bbrown
Posts: 83
Registered: ‎08-01-2011
Message 5 of 5 (508 Views)

Re: Revit DB Link Error

12-18-2012 01:34 PM in reply to: bbrown

I deleted the Windows families ( a louver) and it worked. It took it 25 minutes to export the database and showed in Windows as not responding the entire time.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.