Revit Architecture

Reply
Member
davidnowell6822
Posts: 5
Registered: ‎03-29-2011
Message 1 of 7 (3,073 Views)
Accepted Solution

Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

3073 Views, 6 Replies
04-06-2011 08:27 AM

In Revit 2011, I'm trying to change the first floor level from 0'-0" to 100'-0" (datum).  I have tried Manage-->Project Location -->Position-->Relocate Project, but nothing happens and there are no error messages.  Thank you in advance.

Active Contributor
Posts: 41
Registered: ‎02-10-2010
Message 2 of 7 (3,068 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

04-06-2011 09:23 AM in reply to: davidnowell6822

After you have done your listed steps and adjusted your project "up" 100', you need to do one more thing.

 

Highlight one of the Level lines in an elevation or section view.  In the Properties box, pick Edit Type.  In the Type Properties dialog box, change the Elevation Base parameter from Project to Shared.

 

Your Level elevations should now show the new elevations.

 

 

 

 

Douglas Bowers, AIA, LEED AP
www.dougbowersconsulting.com
blog: http://aectechtalk.wordpress.com
(Previously posting as Doug Bowers through Newsreader for several years)
Member
davidnowell6822
Posts: 5
Registered: ‎03-29-2011
Message 3 of 7 (3,050 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

04-06-2011 01:25 PM in reply to: doug

Worked like a charm.  Thank you Douglas.

Active Contributor
Posts: 41
Registered: ‎02-10-2010
Message 4 of 7 (3,047 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

04-06-2011 01:28 PM in reply to: davidnowell6822

No problem.  I'm glad that worked for you.

Douglas Bowers, AIA, LEED AP
www.dougbowersconsulting.com
blog: http://aectechtalk.wordpress.com
(Previously posting as Doug Bowers through Newsreader for several years)
New Member
Posts: 1
Registered: ‎10-21-2012
Message 5 of 7 (2,227 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

10-21-2012 04:51 PM in reply to: davidnowell6822

I'm using Revit 2013, I've done all the same things. But when I select the Level Line, then Edit Type, Type Properties, the only options under Elevation Base are Project Base Point and Survey Point. Is there a different way to change the 0' Elevation Base in Revit 2013?

Employee
loboarch
Posts: 968
Registered: ‎09-05-2003
Message 6 of 7 (2,179 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

10-22-2012 07:27 AM in reply to: davidnowell6822

Here is an articel in the wikihelp covering this topic.

 

http://wikihelp.autodesk.com/Revit/enu/Community/Tips_and_Tricks/Modeling/Create_a_Toposurface_Using...



Jeff Hanson
Sr. Subject Matter Expert
Autodesk, Revit User Experience
Distinguished Contributor
Posts: 177
Registered: ‎12-16-2003
Message 7 of 7 (1,445 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

05-17-2013 12:14 PM in reply to: loboarch

The 2013 solution works just great

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube