Revit Architecture

Reply
Mentor
octavio2
Posts: 214
Registered: ‎05-07-2010
Message 1 of 6 (1,158 Views)

Project Browser and Properties

1158 Views, 5 Replies
04-21-2012 03:29 AM

I like to have the Revit drawing window on the monitor in from of me and the second monitor to the right to always have the Project Browser and the Properties dialog.

In Revit 2012, the Project Browser and Properties always remained on the second monitor to the right even after I restarted Revit and opened families, etc., like if these were locked in that positon.

However, I notice that since using Revit 2013, the Project Browser and Properties always appear on at startup at the beginning of each Revit session, but these reverts back to the front drawing monitor, and also after opening the family editors, etc., they are also located again on the center monitor.  Every time that I begin a new Revit session I have to move these to the right monitor.

Is there a way or a setting to "lock" the Project Browser and Properties to always remain on the second right monitor where I want them?

Thanks in advance.

Valued Mentor
vector2
Posts: 2,058
Registered: ‎03-28-2009
Message 2 of 6 (1,124 Views)

Re: Project Browser and Properties

04-22-2012 01:45 PM in reply to: octavio2

It doesn't look like anyone is going to reply to this one, so
here's maybe better than nothing.

 

Most software programs including Revit try to accommodate
two or even three monitors. I've used two monitors many times.
This seems to be very subjective, and I certainly don't have
the right answer. But I flat-out abandoned using two monitors
on one computer long ago. There just seems to be no end to the
managment issues with more than one monitor. If you really want
a lot of canvas space AND the project browser open AND the
properties dialog open, then you might want a super-wide HD
screen. That way you only have one screen to manage. Also with
one screen, the mouse stays confined within the boundaries of
the one monitor, which to me makes the mouse easier to control.

 

Now after having said all that, I DO have a second monitor, but
it's not part of my main computer. My main computer is 1440x900,
with lots of room for the project browser being open, but not
also the properties dialog. My second monitor with its own
computer and second mouse, has a 1024x768 15 inch monitor

that I use for reading and reference. I don't know if I'll keep this
arrangement forever, but it's been pretty good for nearly a year.

 

Again, I hope this is better than nothing.

New Member
teddougan
Posts: 1
Registered: ‎05-17-2012
Message 3 of 6 (1,059 Views)

Re: Project Browser and Properties

05-17-2012 12:10 PM in reply to: octavio2

I recently ran into the same issue with my second montior in 2012. Everything had been working fine until a recent windows update so I think it may be a driver issue. I've been running dual monitors for years both at work and home and this is the first issues I've ever run into. I wouldn't give up the second monitor as one poster suggested just need to find the right monitor driver to correct the issue. If I have any luck I'll update this post.

 

Cheers

Mentor
octavio2
Posts: 214
Registered: ‎05-07-2010
Message 4 of 6 (1,036 Views)

Re: Project Browser and Properties

05-19-2012 03:03 AM in reply to: octavio2
Spoiler
 

Seems like an issue now, given that some people use two monitors.

I keep having to go back and forth moving, relocating, and manipulating the Properties and Project Browser every time that I switch back and forth from the Floor Plan window (or main drawing window) to the Family editor window.

Maybe this is something that should be solved in Revit independently of the driver and operating version used so we could move and 'lock" the Properties and Browser any where we want and 'lock" them so they would not move.

Thanks, Vector and Ted for responding (Ted, if you ever find a solution, look forward for you to post it).

New Member
u0359492
Posts: 1
Registered: ‎08-31-2012
Message 5 of 6 (843 Views)

Re: Project Browser and Properties

08-31-2012 08:08 PM in reply to: octavio2

I just want to say I am in the same boat, and it is getting annoying.

Member
m.haney
Posts: 3
Registered: ‎09-28-2012
Message 6 of 6 (724 Views)

Re: Project Browser and Properties

09-28-2012 10:51 AM in reply to: u0359492

it's infuriating...  same issue here.  I don't understand why Revit cannot allow you to save your workspace as it does in AutoCAD...  the problem seems to only affect a few people, or perhaps only a few are mad enough about it to do something...  but the most logical thing is to allow workspaces and profiles to be created/saved/imported/exported in the same manner as AutoCAD...  it would make life much simpler for a LOT of people...

 

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube