Revit Architecture

Reply
Valued Contributor
david.rosen
Posts: 61
Registered: ‎07-07-2011
Message 1 of 11 (668 Views)
Accepted Solution

Modifying Curtainwall - Storefront

668 Views, 10 Replies
05-17-2012 09:39 AM

I have several storefront curtainwalls. The default Storefront places horizonal mullions at 8 FT centers vertically. So, a 10 FT high storefront will have one horizontal mullion at 8 FT. I unlocked the grid for those mullions and changed the dimension to 3 FT which moves the mullion down. One of the storefronts allowed me to re-pin the grid after moving it. But only one. The pin does not show up on the other segments when I select the mullion gridline. Why?

 

Second question - Is there a way to creat a storefront style that already has a single horizontal mullion at 3 FT?

*Expert Elite*
LisaDrago
Posts: 1,361
Registered: ‎05-08-2009
Message 2 of 11 (648 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-18-2012 10:50 AM in reply to: david.rosen

Hello - You can select each grid line and pin it from the modify tab, modify panel, pin... or PN for a keyboard shortcut.

 

As for the second question see image attached... You can preset  the offset to get the 4' offset before you place the wall.

 

LD


If this helped solve your issue - remember to 'accept as solution' to help other find answers!
You can't think AutoCAD and run Revit.
Email: LisaDragoEE@gmail.com
Valued Contributor
david.rosen
Posts: 61
Registered: ‎07-07-2011
Message 3 of 11 (618 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 06:06 AM in reply to: david.rosen

Thanks for the reply. I had already tried your suggestion; however, the horizontal mullion is placed every 4 FT vertically. I only want one horizontal mullion above the floor, not an array of them.

*Expert Elite*
LisaDrago
Posts: 1,361
Registered: ‎05-08-2009
Message 4 of 11 (615 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 06:22 AM in reply to: david.rosen

I see what you are saying - when I do a fixed number and put 1 - it gives me 2.

I can find no way around this other then deleting the 2nd one - which you are probably already doing.

 

Sorry I was not of more assistance

LD
 


If this helped solve your issue - remember to 'accept as solution' to help other find answers!
You can't think AutoCAD and run Revit.
Email: LisaDragoEE@gmail.com
Valued Contributor
david.rosen
Posts: 61
Registered: ‎07-07-2011
Message 5 of 11 (608 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 08:39 AM in reply to: LisaDrago

Now if there was a way to set the top of the storefront as the baseline for the horizontal mullion spacing, I could make it work - 10FT high storefront with mullion spacing vertically at 7 FT would give me one mulliion 3 FT above FF.

*Expert Elite*
LisaDrago
Posts: 1,361
Registered: ‎05-08-2009
Message 6 of 11 (605 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 08:48 AM in reply to: david.rosen

Well you can - set the justification to end. But it still puts 2 in - not one. 

I have to admit that is really annoying.

 

LD


If this helped solve your issue - remember to 'accept as solution' to help other find answers!
You can't think AutoCAD and run Revit.
Email: LisaDragoEE@gmail.com
*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,813
Registered: ‎06-11-2009
Message 7 of 11 (596 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 09:48 AM in reply to: LisaDrago

I don't think it can be done with just type properties, only by combining type properties + instance properties:

 

cw_3feet.jpg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Valued Contributor
david.rosen
Posts: 61
Registered: ‎07-07-2011
Message 8 of 11 (580 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 12:22 PM in reply to: Alfredo_Medina

Yeah, there is no way to create a Storefront type that places the mullion where I want it because the Horizontal Grid Pattern justification is per instance and is not a parameter of the type. Too bad.

*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,813
Registered: ‎06-11-2009
Message 9 of 11 (578 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 12:49 PM in reply to: david.rosen

What is so dfficult in selecting all instances of this type, and applying an offset value?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Valued Contributor
david.rosen
Posts: 61
Registered: ‎07-07-2011
Message 10 of 11 (576 Views)

Re: Modifying Curtainwall - Storefront

05-22-2012 01:00 PM in reply to: david.rosen

Well, actually, it is a little easier. Once I modify the parameters of a storefront segment before I place it, that becomes the default setting for the subsequent instances created. So, I just have to get it right the first time. Selecting multiple items in Revit can be tedious and it is also difficult to see if the multiple items are actually selected. By getting it right the first instance, I dont have to spend time squinting so much.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Revit Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Revit helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Revit

Twitter

Facebook

Blogs

Youtube