QuickCAD

Reply
New Member
jimschlosser
Posts: 1
Registered: ‎05-23-2006
Message 11 of 34 (1,193 Views)

Re: convert drafix .cad

05-23-2006 08:33 AM in reply to: r.piras
HELP How did you make out , i have the same problem
New Member
swtwomyn
Posts: 2
Registered: ‎04-12-2006
Message 12 of 34 (1,193 Views)

Re: convert drafix .cad

05-23-2006 08:43 AM in reply to: r.piras
I didn't get it solved. I ended up asking my customer to send in dxf files. Sorry I couldn't help. Tracy
New Member
diehardcad
Posts: 1
Registered: ‎04-19-2007
Message 13 of 34 (1,193 Views)

Re: convert drafix .cad

04-19-2007 06:33 AM in reply to: r.piras
Many years ago (early to mid 90's) I created hundreds of drawings using Drafix. It wasn't until a month ago that I needed to get access to most of these drawings, not so much for editing, but just to print them and have them as a reference. They are all saved as "*.CAD" and I haven't found anything out there that can recognize this format.
Is there any chance I can get a copy of the latest version that you have?
I will be just as happy to pay for it.
I don't have Windows 3.1 anymore but I could try to setup an old PC with Windows 95 I guess. This might work.
Please advise. Thank you.
JD.
*Ric Norris
Message 14 of 34 (1,193 Views)

Re: convert drafix .cad

04-20-2007 02:01 PM in reply to: r.piras
Do a search on eBay...you can purchase AutoSketch 9 for under
US$30.00.....that will open your files.

Ric Norris.


wrote in message news:5557554@discussion.autodesk.com...
Many years ago (early to mid 90's) I created hundreds of drawings using
Drafix. It wasn't until a month ago that I needed to get access to most of
these drawings, not so much for editing, but just to print them and have
them as a reference. They are all saved as "*.CAD" and I haven't found
anything out there that can recognize this format.
Is there any chance I can get a copy of the latest version that you have?
I will be just as happy to pay for it.
I don't have Windows 3.1 anymore but I could try to setup an old PC with
Windows 95 I guess. This might work.
Please advise. Thank you.
JD.
New Member
masrenee
Posts: 1
Registered: ‎05-13-2007
Message 15 of 34 (1,196 Views)

Re: convert drafix .cad

05-13-2007 06:02 PM in reply to: r.piras
I have QuickCad 3.02 (original disk). I'd be glad to share a copy of this with you if you are interested. Let me know...
mark31665@earthlink.net

I have problem as well that I need help with. I obtained this disk from a friend that no longer uses the program (or ever did use it much for that matter...she uses autoCad). Anyway, this disk also has Planix Home Architect on it but it requires that you purchase a "key" from the company. Since SoftDesk is out of business, purchasing a key is not an option for me.

Does anyone know how I could obtain a key for this program. I am curious what the program is and if it would be useful to me. Thanks in advance for any help.
*Ric Norris
Message 16 of 34 (1,196 Views)

Re: convert drafix .cad

05-14-2007 12:17 AM in reply to: r.piras
Do a Google search...there are keys available if you look properly. Keep in
mind, the software is 12+ years old.

Also have a look in eBay....3D Home Architect....US$12.99

Ric Norris.


wrote in message news:5584563@discussion.autodesk.com...
I have QuickCad 3.02 (original disk). I'd be glad to share a copy of this
with you if you are interested. Let me know...
mark31665@earthlink.net

I have problem as well that I need help with. I obtained this disk from a
friend that no longer uses the program (or ever did use it much for that
matter...she uses autoCad). Anyway, this disk also has Planix Home
Architect on it but it requires that you purchase a "key" from the company.
Since SoftDesk is out of business, purchasing a key is not an option for me.

Does anyone know how I could obtain a key for this program. I am curious
what the program is and if it would be useful to me. Thanks in advance for
any help.
New Member
jmdaia
Posts: 1
Registered: ‎05-12-2005
Message 17 of 34 (1,196 Views)

Re: convert drafix .cad

07-12-2007 01:37 PM in reply to: r.piras
Drafix Windows CAD (Windows 3.1) may be found in some retail discount outlets. Try what ever outlets are available near you. Windows 3.1 software may operate on Windows XP Pro - my Quick CAD (Drafix Windows CAD) does but I do not keep it installed - I install it when needed. I have not found that you need a key even though it asks for one.

At one point I was able to run Drafix CAD Ultra (DOS) on Windows NT - but not since Windows NT.
New Member
mnolting
Posts: 1
Registered: ‎07-29-2007
Message 18 of 34 (1,196 Views)

Re: convert drafix .cad

07-29-2007 03:21 PM in reply to: r.piras
Are you still in need of Draffix Cad?

I still have the origonal 3 (Count em , 3) floppy disks and the manual and the registration card

Mike
New Member
Iangra
Posts: 1
Registered: ‎10-06-2007
Message 19 of 34 (1,196 Views)

Re: convert drafix .cad

10-06-2007 12:32 AM in reply to: r.piras
Hi I still use version 3.02 but lent the original disc and it was never returned. Its a great program. I have later version but 3.02 is better in my opinion. Any chance of a copy - I can pay or send disc and stamped envelope. I am In Sydney Australia
Regards Ian Grainger
New Member
dburn
Posts: 1
Registered: ‎11-15-2007
Message 20 of 34 (1,196 Views)

Re: convert drafix .cad

11-15-2007 07:07 AM in reply to: r.piras
I have Drafix Cad 4.1, but I can not find my cds. It is registered and licensed in my name. I would really like a replacement, or copy cd so that I can use my old work.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community