QuickCAD

Reply
*Gumm, Rick
Message 1 of 3 (48 Views)

Can't get QC v7 to run from Program Files--Help

48 Views, 2 Replies
02-06-2000 07:39 PM
I've just completed installing QC v7 for the fifth time in the last two
days! Everytime I try to start the program from the (program files) list, I
get an error "a required .DLL file, ACGE15.DLL was not found"--Thus the
program will not start. I located the ACGE15.DLL file in the Program
files\Common Files\Autodesk Shared directory but it seems the .EXE file is
not pointing to where it was installed during the install program. Is there
a patch or something to help me out?
*Smith, Harvey
Message 2 of 3 (48 Views)

Re: Can't get QC v7 to run from Program Files--Help

02-07-2000 06:48 AM in reply to: *Gumm, Rick
Rick. Here's two tips you might want to consider. No guarantee's, though.

1. Try uninstalling and reinstalling again for the sixth time, but make sure you
close any virus
protection programs first. You can use [Ctrl]+[Alt] and TAP [Delete]. Close
everything you recognize.

2. Try turning down the graphics acceleration (ugh, gasp, choke, sputter). Find
it from Start>Settings>ControlPanel>Systems>Performance>Graphics button. Try a
notch or two at first. Restart and then load the application. Paul seems to
think this can
help. But be aware that it will affect all your programs. Things run slower.

Sorry about those. Probably worth a try.

H

Rick Gumm wrote:
>
> I've just completed installing QC v7 for the fifth time in the last two
> days! Everytime I try to start the program from the (program files) list, I
> get an error "a required .DLL file, ACGE15.DLL was not found"--Thus the
> program will not start. I located the ACGE15.DLL file in the Program
> files\Common Files\Autodesk Shared directory but it seems the .EXE file is
> not pointing to where it was installed during the install program. Is there
> a patch or something to help me out?

--
http://www.westnet.com/~harvey/
*Support], Keith Sibbert [Autodesk
Message 3 of 3 (48 Views)

Re: Can't get QC v7 to run from Program Files--Help

02-07-2000 01:22 PM in reply to: *Gumm, Rick
Try adding c:\progra~1\common~1\autode~1 to the path statement in the
Autoexec.bat file and restart the system.

--
Keith Sibbert
PSG Product Support, Americas
WW Support & Services, Autodesk
Discussion Q&A: http://www.autodesk.com/discussion

Rick Gumm wrote:

> I've just completed installing QC v7 for the fifth time in the last two
> days! Everytime I try to start the program from the (program files) list, I
> get an error "a required .DLL file, ACGE15.DLL was not found"--Thus the
> program will not start. I located the ACGE15.DLL file in the Program
> files\Common Files\Autodesk Shared directory but it seems the .EXE file is
> not pointing to where it was installed during the install program. Is there
> a patch or something to help me out?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community