Navisworks General

Reply
Active Contributor
bapan_b
Posts: 34
Registered: ‎02-11-2013
Message 1 of 4 (514 Views)
Accepted Solution

Transparent object in Navisworks

514 Views, 3 Replies
12-20-2013 03:41 AM

I have created some boxes in 3D model for access area, make it in different layer with 70% transparency. Shaded view of that model is showing as transparent object but when I load it in Navisworks it is showing as solid object.

What's the process to make transparent object in Navisworks?

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,095
Registered: ‎10-12-2006
Message 2 of 4 (492 Views)

Re: Transparent object in Navisworks

12-20-2013 08:07 AM in reply to: bapan_b

Override item -> Override transparency.  With a little forethought for layer naming or other identifiers this can be automated using the appearance profiler.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


Active Contributor
bapan_b
Posts: 34
Registered: ‎02-11-2013
Message 3 of 4 (462 Views)

Re: Transparent object in Navisworks

12-25-2013 11:19 PM in reply to: bapan_b

need detail steps

Active Contributor
danielkazado
Posts: 33
Registered: ‎10-07-2013
Message 4 of 4 (450 Views)

Re: Transparent object in Navisworks

12-26-2013 05:47 AM in reply to: bapan_b

Steps to follow is ;

 

 Select the item

 Right click 

 Select Override Item

 Select Override Transparency

 Set the Transparency you want from the window. 

 

 

 

Daniel Kazado

Please use Accept as Solution if your question is answered.
You may Give Kudos if the answer is helpful.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community