Navisworks General

Reply
Valued Contributor
bogdanov.y
Posts: 92
Registered: ‎11-02-2009
Message 1 of 6 (915 Views)

Show grating of Plant3D in Navisworks

915 Views, 5 Replies
04-23-2011 01:24 PM

Hello everbody I want to do one cuestion about grating of Plant3D. When I open any project of plant3D with Navisworks I can see all propierties of Plant3D in the tab "AutoCAD", all perfils are visualization fine but the grating is not appear. Only appear transparent box in the place of grating. I think that the problem is that Navisworks don't recognize the hatch pattern. Is posible to do that the grating visible?

 

 When I use the command NWCout or NWDout I can see all objects (grating too) fine. But the problem is that the propierties of Plant3D (especification of pipe, size, and others) don't appear, this problem I was explain an other post.

 

Thanks

Alumni
john.lipp
Posts: 359
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 6 (875 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

05-05-2011 02:19 PM in reply to: bogdanov.y

Hi bogdanov.y,


I was able to reproduce the issue by creating my own sample file with a grating.  I have documented this issue and sent it to our development team for investigation.

I recommend logging a support call to Autodesk Support via the subscription site link below so that your support case can be tracked, and we can investigate your files as well:

 - http://subscription.autodesk.com/


Best regards,

autodesk_logo_signature.png

John Lipp
Product Support Specialist
Autodesk Product Support

Valued Mentor
dennis
Posts: 701
Registered: ‎07-29-2005
Message 3 of 6 (717 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-14-2012 10:02 AM in reply to: john.lipp

This thread dates back to 2009, yet in 2013 I seem to be having the exact problem.  If I use NWCOUT from a Plant3D2013 model set to ShapeModel, then all is fine.  But if I try pointing NW Reader at the P3D dwg, it only brings in as if it were set to LineModel.

Am I missing a setting? Or has this just not been fixed in 4 years?

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,159
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 6 (714 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-14-2012 11:49 AM in reply to: dennis

i think its still broke

Valued Contributor
blorich
Posts: 89
Registered: ‎08-01-2007
Message 5 of 6 (694 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

08-21-2012 02:23 PM in reply to: DarrenP

The only work around I have found for this, is to explode the hatch which will turn it into Lines which will show up.  If your in mid design then its a problem. For the final product however it does look nice if it wont change.  (After I explode the hatch I turn it into a block)

Contributor
aldevos
Posts: 21
Registered: ‎02-22-2013
Message 6 of 6 (412 Views)

Re: Show grating of Plant3D in Navisworks

09-19-2013 04:28 AM in reply to: bogdanov.y

Hi all,

 

Problem is still exisitng in Naviswoks Manage 2014 SP1 (see attached) !

 

Does Autodesk plan to fix the problem or will never do it ?

 

 

Regards,

Alexandre Devos

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community