Navisworks General Discussion

Reply
Product Support
dembkod
Posts: 503
Registered: ‎05-26-2010
Message 1 of 5 (1,598 Views)
Accepted Solution

Application does not start, no error message, no startup screen.

1598 Views, 4 Replies
09-08-2010 11:46 AM

Hello Forum Viewers,

 

I just wanted to post some information on an issue I have seen pop up here and there.

 

Basically, you double-click the application icon for a Network installation and Navisworks never starts. There is no onscreen error or crash, nothing. If you were to look at the task manager, you would see the Roamer.exe module start up and then vanish after a few seconds.

 

If you uninstalled and reinstalled the application to correct, it likely did not help.

 

This has been tied to a corruption in the Cascadeinfo.cas file. This is a file that holds information on your licensing. If you delete this file, it may help (a new one will be built when you start the application).

 

The Cascadeinfo.cas  file is located in one of 2 places:

 

Windows XP:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Autodesk\Adlm

 

Windows Vista and Windows 7:

C:\ProgramData\Autodesk\Adlm

 

Delete the file and start the application.

 

Thank you for participating in our community!

 

David Dembkoski

 ADSK_logo_discussion.png

Product Support Specialist

Autodesk Product Support



David Dembkoski
New Member
robertdiefenderfer
Posts: 1
Registered: ‎10-19-2010
Message 2 of 5 (1,388 Views)

Re: Application does not start, no error message, no startup screen.

02-10-2011 07:25 AM in reply to: dembkod

I will open a support case for this as well, but wanted to comment here.

 

What if the user is getting a Roamer.exe error and when you go to check and delete cascadeinfo.cas the file does not exist?

- Uninstall/Install = Failed

- No cascadeinfo.cas file is being created, exists to delete

- Renamed AppData folders to re-create = Failed

 

 

Product Support
dembkod
Posts: 503
Registered: ‎05-26-2010
Message 3 of 5 (1,383 Views)

Re: Application does not start, no error message, no startup screen.

02-10-2011 11:05 AM in reply to: dembkod

robertdiefenderfer,

 

Hello. Yes! I worked on this earlier today and we solved the issue directly. Basically, there was some corrupt Navisworks file connected to the use profile.

 

We uninstalled the application and deleted the basic residual folders. The folder most important folder, I believe, was /Users/Username/AppData/Roaming/Autodesk/NAVMAN. We deleted this folder in addition to the basic Navisworks folders.

 

Next, we reinstalled, but we made sure to install to a different system directory. Not the default installation path. After this, we verified the application started up properly.

 

Thank you for participating in our community!

 

David Dembkoski

 

ADSK_logo_discussion.png

 

Product Support Specialist

Autodesk Product Support



David Dembkoski
Active Member
vyenkatesh
Posts: 6
Registered: ‎08-23-2009
Message 4 of 5 (984 Views)

Re: Application does not start, no error message, no startup screen.

10-25-2011 04:20 AM in reply to: dembkod

Hi,

 

We have been trying the Folder Delete solution for Navisworks crashing problem and it sovles the issue for some days or say for a month, but for teh same user in the same workstation it reappears and we need to do the same activity again and again.

 

We are using AutoDesk Navisworks Simulate 2011. This issue is being faced by almost 5-6 brand types of workstation/Desktops with various types of configuration.

 

Is there any permanent solution for this problem?

 

Regards,

Vyenkatesh

 

New Member
nick
Posts: 1
Registered: ‎07-10-2012
Message 5 of 5 (234 Views)

Re: Application does not start, no error message, no startup screen.

12-21-2013 08:40 AM in reply to: dembkod

 

I too am having issue with AutoCad LT in the startup process.  When the desktop icon is double clicked, the initialization screen shows and the progress bar indicates the normal startup process but then seems to open for a split second (can visually see screen expand) but disappears.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Have API Questions?
New Dedicated Forum for Navisworks API

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community