.NET

Reply
Distinguished Contributor
Posts: 379
Registered: ‎08-15-2003
Message 1 of 8 (405 Views)
Accepted Solution

Modify block definition

405 Views, 7 Replies
09-24-2012 06:06 AM

Hi.

I'm trying to modify Block definitions in dwg files from an out-of-process app.

    It has to work for ACAD 2004.

I can add entities to the block definition but only when I know the entity type in advance (e.g. block.AddLine() etc.).

What I mean is I need to copy entities from a source (e.g. another drawing) and add them to the block definition, without checking the entity type.
I notice there is no generic AcadBlock.Add() or AddObject() or AddEntity().
Would it be possible to do it at all?

Thanks

alex

Valued Mentor
Posts: 372
Registered: ‎04-11-2010
Message 2 of 8 (395 Views)

Re: Modify block definition

09-24-2012 07:32 AM in reply to: alex_b

Hi,

 

Firts the bad news: 2004 does not support .NET API, you need 2005 at least, but that was almost experimental, so it's better to get a more modern version of AutoCAD. As for the block definition, you can check this: http://through-the-interface.typepad.com/through_the_interface/2010/01/creating-an-autocad-block-usi...

 

Gaston Nunez

Distinguished Contributor
Posts: 379
Registered: ‎08-15-2003
Message 3 of 8 (384 Views)

Re: Modify block definition

09-24-2012 08:20 AM in reply to: gasty1001
Spoiler
 

Hi Gaston

I am using COM ActiveX quite successfully for 2004.

I saw Kean's article at his blog, it's not quite what I need.

I'm looking for a solution to the specific problem I mentioned.

Maybe the Autodesk people will see this and come forward.

You said 'first the bad news'.

OK. Where are the good news? :smileyhappy:

Valued Mentor
Posts: 372
Registered: ‎04-11-2010
Message 4 of 8 (381 Views)

Re: Modify block definition

09-24-2012 08:31 AM in reply to: alex_b

Hi,

 

Well, this is the .NET forum, may be you can find more help in the VB/VBA forum.

 

Gaston Nunez

*Expert Elite*
Hallex
Posts: 1,555
Registered: ‎10-08-2008
Message 5 of 8 (341 Views)

Re: Modify block definition

09-25-2012 08:58 AM in reply to: alex_b

Not sure about if this helps,

try the quick code example,

just change file names and block name

to your suit

 

~'J'~

_____________________________________
C6309D9E0751D165D0934D0621DFF27919
Distinguished Contributor
Posts: 379
Registered: ‎08-15-2003
Message 6 of 8 (331 Views)

Re: Modify block definition

09-25-2012 11:06 AM in reply to: Hallex

Hallex

Awesome, Thank you. This is just what I'm looking for.

I wasn't aware of AcadDocument.CopyObjects().

All I have to do now is translet your VB code to C#.

Thx again

alex

 

*Expert Elite*
Hallex
Posts: 1,555
Registered: ‎10-08-2008
Message 7 of 8 (322 Views)

Re: Modify block definition

09-25-2012 12:58 PM in reply to: alex_b

You're welcome,

Glad to help

Cheers :smileyhappy:

 

~'J'~

_____________________________________
C6309D9E0751D165D0934D0621DFF27919
Distinguished Contributor
Posts: 379
Registered: ‎08-15-2003
Message 8 of 8 (302 Views)

Re: Modify block definition

09-26-2012 04:05 AM in reply to: Hallex

In case it will be useful to anyone, here is a method, based on Hallex's code translated to C# Interop,

which performs a INSERT =.

Cheers

alex

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community