.NET

Reply
Valued Contributor
dynamicscope
Posts: 95
Registered: ‎04-04-2012
Message 1 of 3 (251 Views)
Accepted Solution

How to get the ObjectIdCollection of all entities in a certain layer?

251 Views, 2 Replies
05-22-2012 07:34 PM

How could I get the ObjectIdCollection of all entities (points, polyline) in a certain layer?

I am using the following code at this moment.

 

private ObjectIdCollection GetEntitiesOnLayer(string layerName)

        {

            Editor ed = doc.Editor;

            TypedValue[] tvs = new TypedValue[1] { new TypedValue((int)DxfCode.LayerName, layerName) };

            SelectionFilter sf = new SelectionFilter(tvs);

            PromptSelectionResult psr = ed.SelectAll(sf);

 

            if (psr.Status == PromptStatus.OK)

                return new ObjectIdCollection(psr.Value.GetObjectIds());

            else

                return new ObjectIdCollection();

        }

 

But it seems the function fetches more ObjectId than I expected.

For example, if I draw 3 points and 2 polylines in "A" layer.

 

ObjectIdCollection obc = GetEntitiesOnLayer("A");

int i = obc.Count;

 

I was expecting i to be 5 (3 points and 2 polylines), but i seems to be more than 5.

 

Any thought?


*Expert Elite*
Hallex
Posts: 1,569
Registered: ‎10-08-2008
Message 2 of 3 (245 Views)

Re: How to get the ObjectIdCollection of all entities in a certain layer?

05-22-2012 09:54 PM in reply to: dynamicscope

Your code is working good on my end

Maybe you need to add filter on entities in

the current layout, just a guess, e.g:

 

TypedValue [] tvs = newTypedValue[2] { newTypedValue((int)DxfCode.LayerName, layerName),

newTypedValue((int)DxfCode.LayoutName, "Model") };

_____________________________________
C6309D9E0751D165D0934D0621DFF27919
*Expert Elite*
chiefbraincloud
Posts: 752
Registered: ‎02-13-2008
Message 3 of 3 (224 Views)

Re: How to get the ObjectIdCollection of all entities in a certain layer?

05-23-2012 08:59 AM in reply to: dynamicscope

That would be my guess as well.  SelectAll will return entities that are not in the current space, but otherwise your code should be fine, and I've never had a simple selection filter give me entities that did not meet the criteria.

Dave O.                                                                  Sig-Logos32.png

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community