Inventor General

Reply
Contributor
jbellric
Posts: 15
Registered: ‎03-17-2010
Message 1 of 5 (608 Views)

modifying diameter and radius dimensions

608 Views, 4 Replies
10-23-2012 09:56 AM

My company is trying to Standardize all drawings produced to 1 format.  the one we are attempting to create would be in the form of: nominal upper limit^lower limit.  this is easily acheived in autocad and linear, chamfer, and hole/thread dimensions in inventor.  but radii's and diameters from a round surface (as apposed to linear diameters) we have run into a snag with.  We cannot seem to find a way to either remove the prefix symbols or be able to insert text between the symbol and tolerance.

 

below is a illistration of the problem and the form of the new dimensions.

 

if anyone knows where i can find these controles, the information would be much appreciated.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,158
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 5 (563 Views)

Re: modifying diameter and radius dimensions

10-23-2012 12:26 PM in reply to: jbellric

jbellric wrote:

My company is trying to Standardize ....


What standard are you using?  (Example - ASME/ANSI Y14.41).

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Contributor
jbellric
Posts: 15
Registered: ‎03-17-2010
Message 3 of 5 (560 Views)

Re: modifying diameter and radius dimensions

10-23-2012 12:30 PM in reply to: JDMather

we aren't really using a set ANSI standard right now.  every engineer has his own method right now.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,158
Registered: ‎04-20-2006
Message 4 of 5 (530 Views)

Re: modifying diameter and radius dimensions

10-23-2012 01:52 PM in reply to: jbellric

jbellric wrote:

we aren't really using a set ANSI standard right now.  every engineer has his own method right now.


Perhaps the easiest way to introduce and enforce a common standard is to agree to use a National Standard.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Contributor
jbellric
Posts: 15
Registered: ‎03-17-2010
Message 5 of 5 (522 Views)

Re: modifying diameter and radius dimensions

10-23-2012 02:19 PM in reply to: JDMather

I have been trying for the last 3 years but this is what the management feel is our better option.  so back to the original question: Is there a way to remove the diameter and radius symbol from appearing on their own?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube