Inventor General

Reply
Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 1 of 6 (317 Views)
Accepted Solution

inserted parts in assembly don't move

317 Views, 5 Replies
01-05-2014 05:53 AM

I insert parts in an assembly, new parts from content center or from a library, without projected edjes, they are free to move until i impose the first constraint, the axis to axis alignment of round parts, then i cannot move them anymore in order to continue constraining them

*Expert Elite*
scottmoyse
Posts: 1,605
Registered: ‎06-10-2009
Message 2 of 6 (284 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-05-2014 07:29 PM in reply to: Karol-Or

can you upload a dataset as an example?

Cheers
Scott Moyse

Please use Mark Solutions!.Accept as Solution &Give Kudos!Kudos to further enhance the value of these forums. Cheers!


   

Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 3 of 6 (276 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-05-2014 10:19 PM in reply to: scottmoyse

The handle has one constraint on the axis but cannot move

Product Support
bob.holland
Posts: 286
Registered: ‎02-15-2013
Message 4 of 6 (257 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-06-2014 04:32 PM in reply to: Karol-Or

Karol-Or,

 

I took a look at your assembly and it seems to be missing some files.

I tested the two parts in a different assembly that I expect that you want to rotate.

 

You might want to try doing a pack and go w/o libraries and zipping that up and I can take a look at it.

 

Thank you.

 



Bob Holland


Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 5 of 6 (246 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-07-2014 12:31 AM in reply to: bob.holland

I opened the assembly file that i sent to you and it doesn't need more files.

I copied the files to a different folder and opened the assembly from there now, and the handle is free to move, as i expected.

Why, in the first place, was it locked, and now free to move, according to the constraints?

Valued Contributor
Millehuse
Posts: 53
Registered: ‎01-21-2011
Message 6 of 6 (236 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-07-2014 03:35 AM in reply to: Karol-Or

I've seen this behaviour a couple of times in our office - usually it's because the assembly is "sick" somewhere. Either a constraint that's conflicting, or something else un-resolved. 

 

Exact same behaviour - insert any part ... it's free to move ... add 1 contraint and the part "locks-up".

 

Check for the "red-plus-I'm-sick-sign" up top - and see if anything is wrong.

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube