Inventor General

Reply
*Bystry, Mark A.
Message 1 of 16 (73 Views)

iParts...

73 Views, 15 Replies
10-30-2002 08:57 PM
when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it possible when
bringing it into an assy to type in a value for the length rather than
creating it first in the table? creating lengths on the fly seems more
productive than making like 100 predetermined sizes in a table.

--
Mark A. Bystry
Engineer
Ziggity Systems, Inc.
mbystry@ziggity.com
*Fulford, Drew
Message 2 of 16 (73 Views)

Re: iParts...

10-30-2002 09:14 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
Look into custom iParts AKA iPart Templates. Thats what you are describing.

Read my FAQ 9407 for more info http://www.mymcad.com/

I'm sure Sean has stuff on his site too. www.sdotson.com

- drew
--
Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
Corporate: http://www.solidcadcam.com/

Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
Visit my MCAD website @


"Mark A. Bystry" wrote in message
news:F01A50ED1CB79843E9C4AAD490ADCA3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it possible
when
> bringing it into an assy to type in a value for the length rather than
> creating it first in the table? creating lengths on the fly seems more
> productive than making like 100 predetermined sizes in a table.
>
> --
> Mark A. Bystry
> Engineer
> Ziggity Systems, Inc.
> mbystry@ziggity.com
>
>
*Dotson, Sean
Message 3 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 09:15 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
yes, look at Custom Parameters in iParts...

--
Sean Dotson, PE
http://www.sdotson.com
remove all #s from email
-----------------------------------------
"Drew Fulford" wrote in message
news:1439E9E1A0F3605ED94598EDBB890E31@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Look into custom iParts AKA iPart Templates. Thats what you are
describing.
>
> Read my FAQ 9407 for more info http://www.mymcad.com/
>
> I'm sure Sean has stuff on his site too. www.sdotson.com
>
> - drew
> --
> Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> Corporate: http://www.solidcadcam.com/
>
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> Visit my MCAD website @
>
>
> "Mark A. Bystry" wrote in message
> news:F01A50ED1CB79843E9C4AAD490ADCA3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it possible
> when
> > bringing it into an assy to type in a value for the length rather than
> > creating it first in the table? creating lengths on the fly seems more
> > productive than making like 100 predetermined sizes in a table.
> >
> > --
> > Mark A. Bystry
> > Engineer
> > Ziggity Systems, Inc.
> > mbystry@ziggity.com
> >
> >
>
>
*Bystry, Mark A.
Message 4 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 09:29 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
ahhhh...that's exactly what i was looking for. that works great. thank-you.
*Bystry, Mark A.
Message 5 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 10:03 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
wait...now i get an error..."column or cell is tagged as both custom value
and as key: #0"..."too few keys in the table". how do i prevent this? all i
have in the custom property field is the length of the pipe.

--
Mark A. Bystry
Engineer
Ziggity Systems, Inc.
mbystry@ziggity.com
"Drew Fulford" wrote in message
news:1439E9E1A0F3605ED94598EDBB890E31@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Look into custom iParts AKA iPart Templates. Thats what you are
describing.
>
> Read my FAQ 9407 for more info http://www.mymcad.com/
>
> I'm sure Sean has stuff on his site too. www.sdotson.com
>
> - drew
> --
> Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> Corporate: http://www.solidcadcam.com/
>
> Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> Visit my MCAD website @
>
>
> "Mark A. Bystry" wrote in message
> news:F01A50ED1CB79843E9C4AAD490ADCA3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it possible
> when
> > bringing it into an assy to type in a value for the length rather than
> > creating it first in the table? creating lengths on the fly seems more
> > productive than making like 100 predetermined sizes in a table.
> >
> > --
> > Mark A. Bystry
> > Engineer
> > Ziggity Systems, Inc.
> > mbystry@ziggity.com
> >
> >
>
>
*Dotson, Sean
Message 6 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 10:20 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
Your custom property column cannot also be a key. Try that, if it still
doesn't work post it to CF and I'll have a look.

--
Sean Dotson, PE
http://www.sdotson.com
remove all #s from email
-----------------------------------------
"Mark A. Bystry" wrote in message
news:0E2BA43983311A449C7ABA47CC0E9CD2@in.WebX.maYIadrTaRb...
> wait...now i get an error..."column or cell is tagged as both custom value
> and as key: #0"..."too few keys in the table". how do i prevent this? all
i
> have in the custom property field is the length of the pipe.
>
> --
> Mark A. Bystry
> Engineer
> Ziggity Systems, Inc.
> mbystry@ziggity.com
> "Drew Fulford" wrote in message
> news:1439E9E1A0F3605ED94598EDBB890E31@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Look into custom iParts AKA iPart Templates. Thats what you are
> describing.
> >
> > Read my FAQ 9407 for more info http://www.mymcad.com/
> >
> > I'm sure Sean has stuff on his site too. www.sdotson.com
> >
> > - drew
> > --
> > Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> > Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> > Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> > Corporate: http://www.solidcadcam.com/
> >
> > Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> > Visit my MCAD website @
> >
> >
> > "Mark A. Bystry" wrote in message
> > news:F01A50ED1CB79843E9C4AAD490ADCA3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it
possible
> > when
> > > bringing it into an assy to type in a value for the length rather than
> > > creating it first in the table? creating lengths on the fly seems more
> > > productive than making like 100 predetermined sizes in a table.
> > >
> > > --
> > > Mark A. Bystry
> > > Engineer
> > > Ziggity Systems, Inc.
> > > mbystry@ziggity.com
> > >
> > >
> >
> >
>
>
*Bystry, Mark A.
Message 7 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 10:23 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
...it's not a key by default. for instance, when we bring over the length
parameter, a key icon is made. we click on the icon and by default, the "Do
Not Make a Key" is already checked...

--
Mark A. Bystry
Engineer
Ziggity Systems, Inc.
mbystry@ziggity.com
"Sean Dotson" wrote in message
news:1E5E6C6A166C5E3B5D78AE21C5FC5A44@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Your custom property column cannot also be a key. Try that, if it still
> doesn't work post it to CF and I'll have a look.
>
> --
> Sean Dotson, PE
> http://www.sdotson.com
> remove all #s from email
> -----------------------------------------
> "Mark A. Bystry" wrote in message
> news:0E2BA43983311A449C7ABA47CC0E9CD2@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > wait...now i get an error..."column or cell is tagged as both custom
value
> > and as key: #0"..."too few keys in the table". how do i prevent this?
all
> i
> > have in the custom property field is the length of the pipe.
> >
> > --
> > Mark A. Bystry
> > Engineer
> > Ziggity Systems, Inc.
> > mbystry@ziggity.com
> > "Drew Fulford" wrote in message
> > news:1439E9E1A0F3605ED94598EDBB890E31@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > Look into custom iParts AKA iPart Templates. Thats what you are
> > describing.
> > >
> > > Read my FAQ 9407 for more info http://www.mymcad.com/
> > >
> > > I'm sure Sean has stuff on his site too. www.sdotson.com
> > >
> > > - drew
> > > --
> > > Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> > > Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> > > Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> > > Corporate: http://www.solidcadcam.com/
> > >
> > > Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> > > Visit my MCAD website @
> > >
> > >
> > > "Mark A. Bystry" wrote in message
> > > news:F01A50ED1CB79843E9C4AAD490ADCA3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > > when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it
> possible
> > > when
> > > > bringing it into an assy to type in a value for the length rather
than
> > > > creating it first in the table? creating lengths on the fly seems
more
> > > > productive than making like 100 predetermined sizes in a table.
> > > >
> > > > --
> > > > Mark A. Bystry
> > > > Engineer
> > > > Ziggity Systems, Inc.
> > > > mbystry@ziggity.com
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
*Dotson, Sean
Message 8 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 10:40 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
that is normal. Do you have a key defined elsewhere such as part # or name?

--
Sean Dotson, PE
http://www.sdotson.com
remove all #s from email
-----------------------------------------
"Mark A. Bystry" wrote in message
news:smileyvery-happy:68B1D9F242BB6F38B6E3D6B6A3C7F7A@in.WebX.maYIadrTaRb...
> ...it's not a key by default. for instance, when we bring over the length
> parameter, a key icon is made. we click on the icon and by default, the
"Do
> Not Make a Key" is already checked...
>
> --
> Mark A. Bystry
> Engineer
> Ziggity Systems, Inc.
> mbystry@ziggity.com
> "Sean Dotson" wrote in message
> news:1E5E6C6A166C5E3B5D78AE21C5FC5A44@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Your custom property column cannot also be a key. Try that, if it still
> > doesn't work post it to CF and I'll have a look.
> >
> > --
> > Sean Dotson, PE
> > http://www.sdotson.com
> > remove all #s from email
> > -----------------------------------------
> > "Mark A. Bystry" wrote in message
> > news:0E2BA43983311A449C7ABA47CC0E9CD2@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > wait...now i get an error..."column or cell is tagged as both custom
> value
> > > and as key: #0"..."too few keys in the table". how do i prevent this?
> all
> > i
> > > have in the custom property field is the length of the pipe.
> > >
> > > --
> > > Mark A. Bystry
> > > Engineer
> > > Ziggity Systems, Inc.
> > > mbystry@ziggity.com
> > > "Drew Fulford" wrote in message
> > > news:1439E9E1A0F3605ED94598EDBB890E31@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > > Look into custom iParts AKA iPart Templates. Thats what you are
> > > describing.
> > > >
> > > > Read my FAQ 9407 for more info http://www.mymcad.com/
> > > >
> > > > I'm sure Sean has stuff on his site too. www.sdotson.com
> > > >
> > > > - drew
> > > > --
> > > > Drew Fulford B.A.Sc. Systems Engineer
> > > > Solid Caddgroup Inc. Burlington, Ontario
> > > > Tel: (905)331-9670, Fax: (905)331-7280
> > > > Corporate: http://www.solidcadcam.com/
> > > >
> > > > Member of the Autodesk Discussion Forum Moderator Program
> > > > Visit my MCAD website @
> > > >
> > > >
> > > > "Mark A. Bystry" wrote in message
> > > > news:F01A50ED1CB79843E9C4AAD490ADCA3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > > > when making an iPart of a rod with only varying lengths, is it
> > possible
> > > > when
> > > > > bringing it into an assy to type in a value for the length rather
> than
> > > > > creating it first in the table? creating lengths on the fly seems
> more
> > > > > productive than making like 100 predetermined sizes in a table.
> > > > >
> > > > > --
> > > > > Mark A. Bystry
> > > > > Engineer
> > > > > Ziggity Systems, Inc.
> > > > > mbystry@ziggity.com
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
*Bystry, Mark A.
Message 9 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 10:42 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
...well, yes and no. we want the part number and description to be added
eventually, but it is not defined yet in the ipart table. we are just trying
to get one parameter to work without errors first. the part number and
decryption, however, is filled in in the iproperties section.

--
Mark A. Bystry
Engineer
Ziggity Systems, Inc.
mbystry@ziggity.com
*Dotson, Sean
Message 10 of 16 (73 Views)

Re:

10-30-2002 10:58 PM in reply to: *Bystry, Mark A.
try filling in one columns (part #, description etc..) with just garbage
(but unique garbage) like 1,2,3,4 etc.. and set that as a key to test.
iParts are a bit finicky till they are completely done.

If you post it I can take a look

--
Sean Dotson, PE
http://www.sdotson.com
remove all #s from email
-----------------------------------------
"Mark A. Bystry" wrote in message
news:7AB12CC896BD1CD6DFC8507BEBA4D40C@in.WebX.maYIadrTaRb...
> ...well, yes and no. we want the part number and description to be added
> eventually, but it is not defined yet in the ipart table. we are just
trying
> to get one parameter to work without errors first. the part number and
> decryption, however, is filled in in the iproperties section.
>
> --
> Mark A. Bystry
> Engineer
> Ziggity Systems, Inc.
> mbystry@ziggity.com
>
>

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube