Inventor General

Reply
Contributor
c.mouton
Posts: 21
Registered: ‎09-01-2010
Message 1 of 4 (119 Views)

iLogic question

119 Views, 3 Replies
06-21-2012 11:35 PM

Hello, I'm new in use of iLogic and tried to use it by myself (and internet). But I have some difficulties.

 

Here is the open point, I wold like to create an assemblies with different length (and also some different part inside).

So I made some iLogic rules to make a configuration of my .iam with length selection.

 I made rules to show or hide parts with is linked to the proper length.

I made rules to switch from a positional representation to another one and do the same for level of details representation and for view representation.

All is good in my .iam.

 

My problem is comming now. When I would like to put my .iam in a .idw in several views (corresponding to different length), my views are the all the same. I can't see one length per view even if I select the proper representation, the proper position and the proper level of detail.

 

At the end, all this work is to have all views length to be able to make in one drawing all length block in autocad.

 

Does anyone have tried this or have a solution?

 

*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,227
Registered: ‎09-13-2011
Message 2 of 4 (110 Views)

Re: iLogic question

06-22-2012 05:33 AM in reply to: c.mouton

You can't have the same part be two different lengths. LOD's and view reps won't accomplish this, either. That's not what they do.

I think what you are trying to do would be MUCH easier to achieve with iParts.

Mike (not Matt) Rattray

*Pro
jletcher
Posts: 1,860
Registered: ‎05-18-2011
Message 3 of 4 (103 Views)

Re: iLogic question

06-22-2012 07:11 AM in reply to: mrattray

And iassembly


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
Contributor
c.mouton
Posts: 21
Registered: ‎09-01-2010
Message 4 of 4 (98 Views)

Re: iLogic question

06-22-2012 07:31 AM in reply to: c.mouton

I've tried with iassemblies. But the point is, every parts you put inside assemblie are saved in a folder for this assemblie and it's not the way my compagny is working.

(Every plates are in the same folder, every axles are in the same folder,every pipes are in the same folder... And each parts can be use in severals .iam).

 

In fact for each length of my .iam, I have all .ipt (because we need an .idw per .ipt.)

 

So for example here is a BOM

XXX_Lg 1000.iam

    L A.ipt

    L B.ipt

    L C.ipt

 

XXX_Lg 2000.iam

    L A.ipt

    L D.ipt (which is the same part as B but more longer)

    L C.ipt

 

So I don't need to create ipart because I've alreday all parts for .iam's length.

Maybe just using iassemblie, but I've to find a solution to manage part's saving (maybe with iLogic).

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube