Inventor General

Reply
Distinguished Contributor
JimSteinmeyer
Posts: 326
Registered: ‎05-16-2011
Message 1 of 4 (186 Views)
Accepted Solution

fold will not select line

186 Views, 3 Replies
04-18-2012 09:36 AM

What am I doing wrong? I am trying to fold the attached sheet metal part that is created from an imported ACAD drawing. After cleaning up the sketch I created the face and then created a sketch with the first bend line on it, but when I attempt to flod the part it will not sellect the bend line. I have attempted selecting the line before selecting fold and that does not help. I have placed the sketch both on the part surface and the datum plane. The only line I can get fold to select are the two ends of the part but I don't see how anything could be bent off the end of the part.

Can someone enlighten me as to what obvious thing I am missing?

 

THank you

 

Jim S

Inventor 2012

Jim

Inventor Premium 2013 SP1.1
Vault 2013- plain vanilla version
HP G71 notebook
celeron cpu w\ 4gb RAM and 64 bit system
Win 7 home premium

Ya, my boss has me running my personal machine at work.
Mentor
Doug_DuPont
Posts: 208
Registered: ‎09-23-2008
Message 2 of 4 (182 Views)

Re: fold will not select line

04-18-2012 09:44 AM in reply to: JimSteinmeyer

Youi need to trim your fold line back to the radius edges.

Douglas DuPont
Inventor 2013
GeForce GTX 580
Windows 7 64 Bit
*Expert Elite*
mcgyvr
Posts: 6,620
Registered: ‎12-01-2004
Message 3 of 4 (181 Views)

Re: fold will not select line

04-18-2012 09:45 AM in reply to: JimSteinmeyer

The bend line cannot extend past the part.. You need to project those 2 arcs and make the line stop on each of those..Then it selects fine..

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

Down with IDW/DWG files..... Long live 3D PMI... Hurry it up already..
-------------------------------------------------------------------------------------
2015 Product Design Suite Ultimate
Windows 7 64 bit
Core i7 4820k processor (OC'd to 4.4Ghz), Nvidia GTX 770, 16G RAM


Distinguished Contributor
JimSteinmeyer
Posts: 326
Registered: ‎05-16-2011
Message 4 of 4 (169 Views)

Re: fold will not select line

04-18-2012 11:26 AM in reply to: mcgyvr

Thank you guys. I knew it must be something simple.

Again it is a habbit left from SW. If my line extends past the edges of the part and the part changes so the  bend line is over the flat end rather than the radius, the part will not fail as it would here.

 

Thanks again

 

Jim

Jim

Inventor Premium 2013 SP1.1
Vault 2013- plain vanilla version
HP G71 notebook
celeron cpu w\ 4gb RAM and 64 bit system
Win 7 home premium

Ya, my boss has me running my personal machine at work.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube