Inventor General

Reply
Member
jerrys
Posts: 3
Registered: ‎01-23-2013
Message 1 of 10 (756 Views)
Accepted Solution

Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

756 Views, 9 Replies
03-22-2013 02:02 PM

Is it possible to have an Assembly and/or Presentation as a drawing (.dwg) with a Visual Style of Shaded with Edges?  In particular my black .ipt parts look just fine with white/grey edges except when placing the view in a drawing.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,141
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 10 (735 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-22-2013 04:05 PM in reply to: jerrys

 

See Application Options

 

Shaded with edges.PNG

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Member
jerrys
Posts: 3
Registered: ‎01-23-2013
Message 3 of 10 (716 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 04:09 AM in reply to: jerrys

JD,

I do appreciate the fast response.  I have tried that in a variety of colored edges still to no avail.  The 2 attachments show what I am trying to accomplish.  The need for the edges to be shown in the drawing.
Thanx - Jerry

*Expert Elite*
blair
Posts: 3,928
Registered: ‎11-13-2006
Message 4 of 10 (688 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 08:26 AM in reply to: jerrys

The problem come from the fact that the IDW/DWG enviroment uses Black to show edges in the shaded view. A lighter color for your part may be your only solution

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,141
Registered: ‎04-20-2006
Message 5 of 10 (683 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 09:17 AM in reply to: blair

blair wrote:

The problem come from the fact that the IDW/DWG enviroment uses Black to show edges in the shaded view. A lighter color for your part may be your only solution


I think you can change the layer color for visible edges.

 

Visible.png

 

also visible narrow for tangent egdes.

 

White edges.PNG

 

If there is also a need for 2D drawing black lines - rather than by layer might have to change the color override manually (window select and right mouse button).

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
*Expert Elite*
blair
Posts: 3,928
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 10 (676 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 09:42 AM in reply to: JDMather

Won't that change them for all views on the drawing sheet? I didn't think you could change the Styles for just a single view.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,141
Registered: ‎04-20-2006
Message 7 of 10 (668 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 10:40 AM in reply to: blair

blair wrote:

Won't that change them for all views on the drawing sheet? I didn't think you could change the Styles for just a single view.


That is why I added a bit more information after the image about manually changing line Properties rather than by layer.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
*Expert Elite*
blair
Posts: 3,928
Registered: ‎11-13-2006
Message 8 of 10 (665 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 10:45 AM in reply to: jerrys

Still early on the  west coast, it would also help if I scrolled the screen down all the way as well.

 

Blair

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Member
jerrys
Posts: 3
Registered: ‎01-23-2013
Message 9 of 10 (648 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

03-23-2013 03:43 PM in reply to: JDMather

JD - That was the trick I was looking for.  I changed the appearance color of the visible layer in the drawing and it started behaving nicely.  Thanx alot.

Active Member
pkee
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2013
Message 10 of 10 (158 Views)

Re: Shaded with Edges .dwg Inventor 2013

04-11-2014 04:16 AM in reply to: jerrys

I am having the same problem now but I use the Vault along with the Inventor.

 

My problme is that I OPEN a drawing template and change that layer, put in a quick model to see if it worked - which it did, I then remove the model from that temlate and save it and check it back into the vault because it is a template and shouldnt have any other parts in it etc.

 

I then click NEW --> pick that template, then bring that same model in and the edges have no changed!!!

 

I have checked around the place and Im posative that the drawing is set to the correct default/standard etc.

 

Anyone got any idea's?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube