Inventor General

Reply
*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,057
Registered: ‎12-07-2011
Message 1 of 25 (469 Views)
Accepted Solution

Inventor Feature works?

469 Views, 24 Replies
03-22-2012 01:48 PM

For those of you that know Solidworks, they had a feature that could create features from dumb solids called featureworks.  Does Inventor have anything similar?

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2014
(Colossians 3:23-25)

*Expert Elite*
jtylerbc
Posts: 826
Registered: ‎09-01-2010
Message 2 of 25 (466 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-22-2012 01:51 PM in reply to: Cadmanto

Yes, but it's an add-in, so you'll have to download and install it first.

 

http://labs.autodesk.com/utilities/feature_recognition/

 

 

John Tyler
Inventor 2013
Windows 7 64 Bit
*Expert Elite*
CelticDesignServices
Posts: 507
Registered: ‎11-29-2011
Message 3 of 25 (463 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-22-2012 02:02 PM in reply to: jtylerbc

Yeah, I really wish this was finally part of basic Inventor by now.

Labs has had this feature for a few realeses now and I use it all the time when dealing with vendor files.

Jim
Celtic Design Services, LLC

Inventor/AutoCAD/Vault WorkGroups
Always for hire - celticdesign01ATyahooDOTcom
https://www.facebook.com/pages/Celtic-Design-Services-LLC/184666001666426
==========================================================
Please use the "Accept as Solution" and "Give Kudos" functions as appropriate to further enhance the value of these forums.

Go raibh maith agat (in other words...Thank you!)
*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,057
Registered: ‎12-07-2011
Message 4 of 25 (452 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-22-2012 03:05 PM in reply to: Cadmanto

Thanks.  I will try this when I get back to work.

We are using profressional so I am miffed that this ins't included as well.

Have you used it and if so what are your thoughts?

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2014
(Colossians 3:23-25)

*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,057
Registered: ‎12-07-2011
Message 5 of 25 (453 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-22-2012 03:07 PM in reply to: CelticDesignServices

Jim,

Me too!!!

I used it periodically when I was using Solidworks.  It was good for simple machined type parts.

Forget it on the ergonomic swept type parts.

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2014
(Colossians 3:23-25)

*Expert Elite*
jtylerbc
Posts: 826
Registered: ‎09-01-2010
Message 6 of 25 (445 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-22-2012 03:27 PM in reply to: Cadmanto

My thoughts are that I've never needed it badly enough to be worth the trouble of trying to get IT to install it for me . . .

John Tyler
Inventor 2013
Windows 7 64 Bit
*Expert Elite*
Posts: 25,256
Registered: ‎04-20-2006
Message 7 of 25 (430 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-22-2012 06:17 PM in reply to: Cadmanto

Have you used it and if so what are your thoughts?


Identical to FeatureWorks.

I never use Automatic in Inventor or SolidWorks.
Use in manual mode and recognize only those features that will actually be edited.

You can multiple select then right click to combine circular or rectangular patterns.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2014 Edu 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,057
Registered: ‎12-07-2011
Message 8 of 25 (406 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-23-2012 11:01 AM in reply to: JDMather

Thanks JD.

My question now is I have downloaded it and when I go to the addins list I am not seeing it in the list.

How do I get it into my Inventor session?

I ahve already closed out of inventor and restarted that thinking that would work...Not!!!

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2014
(Colossians 3:23-25)

Valued Mentor
RayFeiler
Posts: 364
Registered: ‎10-07-2008
Message 9 of 25 (403 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-23-2012 11:07 AM in reply to: Cadmanto

I guess no one likes Fusion?

Fusion.png

Product Design Suite Ultimate 2014 64-Bit

Sometimes you just need a good old reboot.
*Expert Elite*
Posts: 25,256
Registered: ‎04-20-2006
Message 10 of 25 (402 Views)

Re: Inventor Feature works?

03-23-2012 11:08 AM in reply to: Cadmanto

You must install with anti-virus and UAC turned off.

I had the same problem on of my machines till I turned UAC off.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2014 Edu 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube