Inventor General

Reply
Active Member
Telson.Hadden
Posts: 8
Registered: ‎12-07-2009
Message 11 of 15 (335 Views)

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-24-2013 04:57 AM in reply to: L.van.Gorsel

Leander.van.Gorsel wrote:

Have you installed the Inv. SP 1.1 + update?

Do you use Vault?


Yes, Service pack and update were installed this week, that's when slowdowns started.

 

We do use vault, that part of it is pretty good.  I little lag when opening new files due to being stored on the network, but otherwise vault performance is good.

 

*edited for spelling

Member
mdombovyjohnson
Posts: 5
Registered: ‎04-29-2010
Message 12 of 15 (326 Views)

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-24-2013 05:47 AM in reply to: Telson.Hadden

I would just like to confirm that I am seeing the exact same problem since installing Inventor 2013.

 

I am currently up to date with service packs and I also use the Vault.

 

The measurement tool lag sometimes takes over a minute to come back from unresponsiveness. I've also noticed my system RAM seems to take off and never come back down.

 

-Matt

Valued Mentor
jcneal
Posts: 324
Registered: ‎04-10-2010
Message 13 of 15 (244 Views)

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

05-30-2013 08:27 AM in reply to: Telson.Hadden

hi

 

how do you find out "every click in Inventor causes Kaspersky to scan several files."? since i want to show it to IT department. thanks.

Autodesk Inventor Professional 2014
Autodesk Product Design Suite Standard 2013
Microsoft Office 2007 & 2013
Windows 7 64bit
Synergis Adept 2013
Visual Studio Express 2010
Active Member
Telson.Hadden
Posts: 8
Registered: ‎12-07-2009
Message 14 of 15 (220 Views)

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

05-31-2013 05:24 AM in reply to: jcneal
On the Kaspersky status screen there is a list at the bottom that shows how
many files are scanned.



This list is updated in real-time. It turns out to be a Kaspersky
configuration issue. Inventor folders need to be entered as exceptions.



Also - the major cause of lag turned out to be outdated styles in the
template documents. A "purge" of old styles fixed the issue.











Regards,





Telson Hadden

Engineering Technician

Beclawat Manufacturing Inc

966-5611 ext 230
Valued Mentor
jcneal
Posts: 324
Registered: ‎04-10-2010
Message 15 of 15 (210 Views)

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

05-31-2013 09:48 AM in reply to: Telson.Hadden

thanks.

 

the outdated styles on template  were cleaned.

 

I can not even go to kaspersky status screen. IT department did a good job...haha

I see kaspersky is running in task manager.

Autodesk Inventor Professional 2014
Autodesk Product Design Suite Standard 2013
Microsoft Office 2007 & 2013
Windows 7 64bit
Synergis Adept 2013
Visual Studio Express 2010

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube