Inventor General

Reply
Contributor
dlouviere
Posts: 21
Registered: ‎07-15-2010
Message 1 of 4 (878 Views)

Inventor 2012 parts not showing up in assembly

878 Views, 3 Replies
12-16-2011 04:47 AM

I am drawing up a assembly but not all the parts are showning up in assembly but in the browser all the parts or there and when i place it on a drawing everything shows up. Yesterday i was working on this assembly and everything was find and i come to open the assembly this morning and not everything is showing up. I include a picture of what i am talking about cause this is the first time this has happen to me and at my company we upgrade inventor every year and this problem has never happen to me so if anyone could help it would greatly be appreicated.

 

Thanks

Derek

Active Member
Posts: 9
Registered: ‎05-07-2007
Message 2 of 4 (858 Views)

Re: Inventor 2012 parts not showing up in assembly

12-16-2011 10:05 AM in reply to: dlouviere

I have been having the same problem with my assemblies.

I have at least tracked this down to Design View Representations using bad information on part Visibility.

Member
Invent-It_07
Posts: 4
Registered: ‎12-08-2011
Message 3 of 4 (825 Views)

Re: Inventor 2012 parts not showing up in assembly

01-12-2012 08:58 AM in reply to: dlouviere

I recently had the same problem. Toggle though the different Level of Details and then return to the Master Level. All the non-displayed parts should reappear in the graphics window.

Active Member
Posts: 9
Registered: ‎05-07-2007
Message 4 of 4 (806 Views)

Re: Inventor 2012 parts not showing up in assembly

01-13-2012 10:47 AM in reply to: dlouviere

I have found if I dig all the way down into the assemblies/parts that are not behaving, opening it, Switching through a couple design reps, then saving and closing the assembly/part file. This usualy fixes the issue.

Sometimes I have to add a design rep to a part file in order to make it act right.

This is obviously some sort of refresh to the design reps. Maybe even rewriting it to the file's database, where then Inventor's new design reps module can handle it properly.

If this is the case. The Inventor team needs to just put in some error handling/correction routines into Inventor.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube