Inventor General

Reply
Contributor
perhaps
Posts: 15
Registered: ‎06-16-2009
Message 1 of 16 (1,185 Views)

Inventor 2010 flexnet license error!

1185 Views, 15 Replies
06-16-2009 09:18 AM
In the common course of first activation, a liceseing screen screen will show before the main program.
But I click the inventor icon on the desktop, nothing happens!
I insert a system variable:FLEXLM_DIAGNOSTICS and valued it as 3
I got the folloing msg:
Checkout error returned from FLEXnet:No such feature exists.
FLEX Feature: INVPRO_F_S
License path:
FLEXnet Licensing error: -5, 357

I have uninstalled all the parts of inventor 2010 professional suits , cleaned all autodesk items in the registry
and reinstall inventor 2010, but it didn't help!


my computer is thinkpad x200
and the system is xp x86 with 4G ddr3-1066 ram


anybody can solve this problem?HELP! Edited by: perhaps on Jun 16, 2009 4:18 PM
*Dennis Jeffrey
Message 2 of 16 (1,184 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-16-2009 09:47 AM in reply to: perhaps

Did you configure LMTOOLS as using a service or a license
file?


--
Dennis Jeffrey, Autodesk Inventor Certified
Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified
Expert.
Instructor/Author/Sr. App Engr. Tel. (260) 399-6615
AIP 2008 SP3,
AIP 2009-SP1 PcCillin AV
AMD 64 x2 3.0 Ghz, 8GB RAM GeForce 9800GT 512MB

XP Pro SP3, Windows XP Silver Theme

href="http://teknigroup.com">http://teknigroup.com
Contributor
perhaps
Posts: 15
Registered: ‎06-16-2009
Message 3 of 16 (1,184 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-16-2009 05:55 PM in reply to: perhaps
yes, I also installed ansys and nastran in my computer.
They are using LMTOOLS as license manager.

But I don't find any license manager during installation of inventor.

According to successful installation, I will input the activation code in the first time.
but the license screen did'nt show.
*Kevin Hu
Message 4 of 16 (1,184 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-16-2009 06:35 PM in reply to: perhaps

Hi,

Did you install Inventor with Standalone
license(default selection) or Network license(need to input server name when you
configure Inventor)?

if it is standalone, after you click the shortcut
of Inventor, open task manager, can you see Inventor.exe process
started?

if it is network license, you have to install
LMTools from Tools and Utility, you can find it on the first launch page after
you start setup.exe.then get a network license from Autodesk and import
LMTools.

 
*Dennis Jeffrey
Message 5 of 16 (1,184 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-16-2009 08:47 PM in reply to: perhaps

To add to Kevin's reply. If you have a network version and you
have FLEXLM version 10.8 or above, you should be able to add the Autodesk .lic
file as a separate service on the same Flex server.

 

If you need more assistance with netowork licensing
of ANY Autodesk product, go to the autodesk.autocad.network discussion
group.


--
Dennis Jeffrey, Autodesk Inventor Certified
Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified
Expert.
Instructor/Author/Sr. App Engr. Tel. (260) 399-6615
AIP 2008 SP3,
AIP 2009-SP1 PcCillin AV
AMD 64 x2 3.0 Ghz, 8GB RAM GeForce 9800GT 512MB

XP Pro SP3, Windows XP Silver Theme

href="http://teknigroup.com">http://teknigroup.com
Contributor
perhaps
Posts: 15
Registered: ‎06-16-2009
Message 6 of 16 (1,184 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-17-2009 02:19 AM in reply to: perhaps
my installation is standalone.
after click the shortcut, harddisk light will blink for about one minute,
but NO inventor.exe process shows in task manager. Edited by: perhaps on Jun 17, 2009 9:21 AM
*Dennis Jeffrey
Message 7 of 16 (1,185 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-17-2009 04:42 AM in reply to: perhaps

Did you install following these guidelines?

 



--
Dennis Jeffrey, Autodesk Inventor Certified
Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified
Expert.
Instructor/Author/Sr. App Engr. Tel. (260) 399-6615
AIP 2008 SP3,
AIP 2009-SP1 PcCillin AV
AMD 64 x2 3.0 Ghz, 8GB RAM GeForce 9800GT 512MB

XP Pro SP3, Windows XP Silver Theme

href="http://teknigroup.com">http://teknigroup.com
Contributor
perhaps
Posts: 15
Registered: ‎06-16-2009
Message 8 of 16 (1,185 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-17-2009 04:47 AM in reply to: perhaps
sorry, I made a mistake:
after click the shortcut, inventor.exe process will SHOW in task manager.
then "flexible license manager" window will pop up and tell me flexnet licensing check out error
seconds later a system warning sound "bang"
and inventor.exe process will disappear.
Contributor
perhaps
Posts: 15
Registered: ‎06-16-2009
Message 9 of 16 (1,185 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-17-2009 04:55 AM in reply to: perhaps
Disable all antivirus services

is this really Critical?

I'm using avast!

and successfully installed inventor 2010 on win7 RC7127.

it confuse me what's wrong with winxp
*Dennis Jeffrey
Message 10 of 16 (1,185 Views)

Re: Inventor 2010 flexnet license error!

06-17-2009 05:11 AM in reply to: perhaps

Yes it is critical. So is turning off th UAC. I would not have
listed them if they were not critical steps.

 

BTW, I run Avast! on my xp64 , and I always turn off all
Avaste services before any install.


--
Dennis Jeffrey, Autodesk Inventor Certified
Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified
Expert.
Instructor/Author/Sr. App Engr. Tel. (260) 399-6615
AIP 2008 SP3,
AIP 2009-SP1 PcCillin AV
AMD 64 x2 3.0 Ghz, 8GB RAM GeForce 9800GT 512MB

XP Pro SP3, Windows XP Silver Theme

href="http://teknigroup.com">http://teknigroup.com

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube