Inventor General

Reply
Valued Contributor
mbenoy
Posts: 77
Registered: ‎12-05-2006
Message 11 of 20 (267 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

11-20-2011 04:38 PM in reply to: bobvdd

This has apparently been fixed with a hotfix posted 9 days ago.  Thanks for letting us know.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17804875&linkID=9242019

 

Michael Benoy
Designer
Scott Safety

Inventor 2013 Pro, Windows 7, 64bit
Intel® Xeon® Processor W3580 (8M Cache, 3.33 GHz)
12 GB DDR3, NVIDIA Quadro FX 3800
Distinguished Contributor
SKinzel
Posts: 133
Registered: ‎06-12-2007
Message 12 of 20 (255 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

11-21-2011 04:53 AM in reply to: mbenoy

I'm not sure exactly when the last time I installed an update, more than 9 days I'm sure, but my Inventor says it is up to date.  Guess I'll follow the link to see if this is an update I need.

Stuart Kinzel
Inventor 2013-64bit, HP EliteBook8740w Intel Core i5CPU 2.67 GHz
8GB memory
Windows 7 64bit
Valued Contributor
mbenoy
Posts: 77
Registered: ‎12-05-2006
Message 13 of 20 (238 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-10-2012 05:50 AM in reply to: mbenoy

So, I just noticed that this now does something else strange.  It took a while to notice what was happening to me.  After this hotfix, when you're typing in your dimension in the old dialog box, if you pause long enough (1/2 second or so) for the preview to update you loose focus again and have to go back to the dialog box and select the dimension text again.  And by preview, I don't mean the full preview only.  It happens either way, whether preview is enabled or diabled.

Michael Benoy
Designer
Scott Safety

Inventor 2013 Pro, Windows 7, 64bit
Intel® Xeon® Processor W3580 (8M Cache, 3.33 GHz)
12 GB DDR3, NVIDIA Quadro FX 3800
Product Support
bobvdd
Posts: 527
Registered: ‎11-23-2005
Message 14 of 20 (210 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-11-2012 09:29 AM in reply to: mbenoy

Michael,

Can you provide a screenshot or even better a small video that shows what you are seeing?

Just like you, I have hotfix  DL17804875 installed but I don't seem to be able to see the loss of focus that you are mentioning.

 

Thanks

Bob

 

BTW: we have pulled hotfix DL17804875 from the download site because we have discovered other problems with it and we are working on a better version of this hotfix.

Valued Contributor
mbenoy
Posts: 77
Registered: ‎12-05-2006
Message 15 of 20 (196 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-12-2012 10:20 AM in reply to: mbenoy

All I had handy creates a SWF file.  Hopefully that's not a problem.  If so I can provide something else tomorrow.  In this video you will see that I change the dimension of the fillet from .125 to .25.  That works fine as long as I type fast enough.  Second part you will see me then try to change the .25 to .375.  I pause after the ".3" just long enough for the preview to update and the focus is then lost.  The "75" goes nowhere.  This happen even if full preview checkbox is off.

Michael Benoy
Designer
Scott Safety

Inventor 2013 Pro, Windows 7, 64bit
Intel® Xeon® Processor W3580 (8M Cache, 3.33 GHz)
12 GB DDR3, NVIDIA Quadro FX 3800
Product Support
bobvdd
Posts: 527
Registered: ‎11-23-2005
Message 16 of 20 (164 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-20-2012 08:38 AM in reply to: mbenoy

Thanks Scott for the video that clearly shows what is going on on your machine (the edit cursor changing unexpectedly to a select cursor).

Several people here at Autodesk have tried to reproduce this new problem without much success. We tried different hotfix and service pack combinations.

Can you send us a screen snapshot of the Inventor service pack(s) and hotfixes that you have installed momentarily?
You can do this from the Control Panel\Programs\Programs and Features and select "View installed updates".

 

One other thing I am interested in knowing: I did not see the mini-toolbar in your video. What exactly did you do to get rid of the mini-toolbar? 

 

Thanks

Bob

Contributor
kburg
Posts: 11
Registered: ‎12-09-2005
Message 17 of 20 (140 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-23-2012 11:09 AM in reply to: bobvdd

I am very interested in the fix for this.  We have been experiencing this same issue for a few monthes on all 4 of our stations.

Valued Contributor
mbenoy
Posts: 77
Registered: ‎12-05-2006
Message 18 of 20 (137 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-23-2012 11:19 AM in reply to: bobvdd

The screenshot of the updates is attached.

Unfortunatley, the mini toolbar is not gone.  If I could only be that lucky.  It's off to the right, out of my way, and the video is only a partial screen.

 

Michael Benoy
Designer
Scott Safety

Inventor 2013 Pro, Windows 7, 64bit
Intel® Xeon® Processor W3580 (8M Cache, 3.33 GHz)
12 GB DDR3, NVIDIA Quadro FX 3800
Product Support
bobvdd
Posts: 527
Registered: ‎11-23-2005
Message 19 of 20 (117 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

01-25-2012 09:18 AM in reply to: mbenoy

Thanks Michael.

 

I think we found out what is going on (thanks to your last screenshot BTW).

It is the combination of Inventor Optimization with this hotfix DL17804875 that causes the loss of focus while editing a fillet radius.

 

DL17804875 is supposed to fix the other problem that radius values get eaten up while being entered.

So right now there is no good solution to solve both problems at the same time when you use Inventor Optimization.

 

I have made our development team aware of the problem and they are looking into it.

 

Thanks for your tenacity on this :-)

Bob

Product Support
bobvdd
Posts: 527
Registered: ‎11-23-2005
Message 20 of 20 (78 Views)

Re: Inv 2012 SP1 Data Entry in Old Dialogs

02-08-2012 09:25 AM in reply to: bobvdd

The new hotfix that fixes the fillet entry problems is now available here:

 

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=DL18304573

 

It fixes a couple of other issues as well.

Thanks.

 

Bob

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube