Inventor General

Reply
Valued Contributor
Posts: 99
Registered: ‎05-21-2007
Message 11 of 20 (352 Views)

Re: Frame Generator Problem

10-28-2012 02:54 PM in reply to: JDMather

JDMather wrote:

 

I answer the easy questions if I think I know the answer.
About the only things I know are - "Sketch1 isn't constrained" and "an iam without ipt files is useless".  :smileytongue:

 

If you stay here a while you will see that I have copied those two responses here around 19,000 times.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

then Please JDMather  i want ur 19826 answer to my qustion ,(( A Cyclical Constraint dependency was detected)). WHY this error appear in my Inventor?

Behzad Meskini
freedom for Iran
Active Member
Posts: 6
Registered: ‎10-16-2012
Message 12 of 20 (330 Views)

Re: Frame Generator Problem

10-29-2012 08:12 AM in reply to: bms953

I guess Ill try reinstalling it because I didnt have this problem at all in version 2012. Thanks for your advice though JDMather.

New Member
Posts: 1
Registered: ‎09-04-2013
Message 13 of 20 (208 Views)

Re: Frame Generator Problem

09-04-2013 08:49 AM in reply to: tyler.chidester

Hello Tyler

i have the sam problem but in 2014 have you found a solution?

 

Active Member
Posts: 6
Registered: ‎10-16-2012
Message 14 of 20 (194 Views)

Re: Frame Generator Problem

09-04-2013 08:37 PM in reply to: cbj7200
Idk man mine just randomly started working. I'm still on 2013. I have no
idea.
Member
Posts: 3
Registered: ‎04-04-2014
Message 15 of 20 (107 Views)

Re: Frame Generator Problem

04-04-2014 07:30 AM in reply to: tyler.chidester

Hello,

 

I also have a problem with my frame generator. I have a fully constrained sketch, which I could use yesterday for frame generator, but today, I haven't changed the sketch or anything, my frame generator does nothing.. It tells me to select the lines or sketches I want to use, but I can't do anything else..

*Expert Elite*
Posts: 25,258
Registered: ‎04-20-2006
Message 16 of 20 (100 Views)

Re: Frame Generator Problem

04-04-2014 08:10 AM in reply to: gillesvansoest

You should have started a new thread for this as it sounds like your problem is different.

 

Have you installed all Service Packs for r2013?

(the answer is no)

 

Have you rebooted the computer and the problem persists?

 

In the assembly you attached the skeleton sketches visibility is turned off.

Also missing the frame files as unresolved (do you get this error or do you see your frame? - post screen shot).

 

Are you using Vault?  Project?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2014 Edu 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Member
Posts: 3
Registered: ‎04-04-2014
Message 17 of 20 (87 Views)

Re: Frame Generator Problem

04-04-2014 10:29 AM in reply to: JDMather

I rebooted my pc, and it made no difference. I tried on a friends laptop though and it worked. Normally all the service packs are installed, it updates automatically. I'm working in a single user project.

 

The sketches are ok, no issues. Normally when I start frame generator from these sketches in an . iam, it gives me a box, where you can choose materials, size, placement and so on.. Now I can only select those sketchlines I want to use, but no more than that. I don't see no box, no command to follow up with.

I attached a screenshot from the . iam

*Expert Elite*
Posts: 25,258
Registered: ‎04-20-2006
Message 18 of 20 (81 Views)

Re: Frame Generator Problem

04-04-2014 10:52 AM in reply to: gillesvansoest

No, iProperties indicate that at least with the file you attached your Inventor Service Packs are not up-to-date.

I have heard of Windows Updates occurring automatically, but I have never heard of that behavior with Inventor updates.

I even posted link above.  (post screen shot of Help>About Autodesk Inventor showing that your SP are up-to-date)

 

iProperties.png

 

Are you using dual monitors - I suspect that maybe the dialog box is off the screen.

But before doing anything else I would

1. Temporarily turn off UAC and Anti-virus

2. Install Service Packs and Updates for your release of Inventor

 

What version of Windows are you using?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2014 Edu 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Member
Posts: 3
Registered: ‎04-04-2014
Message 19 of 20 (56 Views)

Re: Frame Generator Problem

04-05-2014 11:52 AM in reply to: JDMather

I installed the service packs, and the problem is fixed. Thanks for your help!

Active Member
crmayo
Posts: 71
Registered: ‎09-13-2012
Message 20 of 20 (42 Views)

Re: Frame Generator Problem

04-06-2014 04:44 PM in reply to: tyler.chidester

If you are using project files, you might check that the structural member is enabled.  Sometimes that gets toggled off.

 

frame generator issue.JPG

Chris

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube