Inventor General

Reply
Member
M1shap
Posts: 5
Registered: ‎09-26-2012
Message 1 of 4 (217 Views)

Change Content Centre Bolt description

217 Views, 3 Replies
12-12-2012 09:04 PM

Hi people, I realise this has been asked a billion times before but i am still having trouble & want to know if what i am trying to do is possible.

I want to change the description of a bolt to be "M(bolt size) bolt. then add the length in another column. example M10 bolt

 

I want to know if it is possible to do this using the Family Properties & changing the "Family Description" to something like M=<NND> BOLT. i have tried but had no luck as it only comes back with "M Bolt" & no diameter 

 

I hope that someone can tell me if this is possible or another way to make it populate a BOM easily.

Thanks :smileyhappy:

Valued Contributor
streharg
Posts: 68
Registered: ‎09-24-2012
Message 2 of 4 (203 Views)

Re: Change Content Centre Bolt description

12-13-2012 03:05 AM in reply to: M1shap

Yes you can!

 

That's the code used in DIN library:

"M" & {NND} & " x " & {NLG}

 

Which gives you this:

M 12X 30

 

So if you want this:

M10 bolt

 

You should use somethig like this:

"M" & {NND} & " Bolt "

 

For lenght, just use {NLG} where you need it. It already has column (nominal lenght)

 

Hope i was clear enough!

 

Greg

 

Factory design suite 2013 premium
Some old workstation ...
Fancy HP LCD
:smileyhappy:
Member
M1shap
Posts: 5
Registered: ‎09-26-2012
Message 3 of 4 (175 Views)

Re: Change Content Centre Bolt description

12-13-2012 05:02 PM in reply to: streharg

i worked it out that i need to create a custom  column & add the equation as you said "M" & {NND} & "BOLT". so it works but the issue i have now is that there are no spaces it looks like this in BOM. M10BOLT i have put spaces n & it does nothing can anyone tell me what is going on or if it is just an issue with INV2012. 

 

Valued Contributor
streharg
Posts: 68
Registered: ‎09-24-2012
Message 4 of 4 (161 Views)

Re: Change Content Centre Bolt description

12-13-2012 11:41 PM in reply to: M1shap

For spaces, just add  & " " &.

 

You should use somethig like this:

"M" & " " & {NND} &" "& "Bolt "

Factory design suite 2013 premium
Some old workstation ...
Fancy HP LCD
:smileyhappy:

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube