Inventor General

Reply
Valued Contributor
jyothissurendran
Posts: 88
Registered: ‎08-27-2012
Message 1 of 9 (294 Views)
Accepted Solution

Bill of material generation issue

294 Views, 8 Replies
11-28-2012 10:04 PM

I have an assembly  which includes another one assembly also. So the issue is when i am generating the bill of material, the assembly which i have attached to the main assembly showing as single item with the assembly name.

 

The sub assembly i have attached to the main assembly by place and constaint option.does that making the problem ?

BOM.png

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Contributor
projektant
Posts: 18
Registered: ‎08-10-2011
Message 2 of 9 (291 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-28-2012 10:30 PM in reply to: jyothissurendran

Open assembly, go to BOM, on the tab structured click right mouse button and chose view properties, then change level to ALL LEVELS.

 

marcin

 

Valued Contributor
jyothissurendran
Posts: 88
Registered: ‎08-27-2012
Message 3 of 9 (278 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-28-2012 11:48 PM in reply to: projektant

Thanks for the reply

 

I did it for all assembly, but still its coming same.

 

If i create a new *.idw file for the same assembly its works fine. But the existing drawing file its not working

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Contributor
projektant
Posts: 18
Registered: ‎08-10-2011
Message 4 of 9 (271 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 12:39 AM in reply to: jyothissurendran

I tried and it worked OK.

 

In idw file You have to open part list, and then you'll see sign '+ ' in front of subassembly - just click it to unroll subas.

 

marcin

Valued Contributor
jyothissurendran
Posts: 88
Registered: ‎08-27-2012
Message 5 of 9 (261 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 03:09 AM in reply to: projektant

In idw file You have to open part list, and then you'll see sign '+ ' in front of subassembly - just click it to unroll subas.

 

when I open part list1, I cant see any +.( I am using inventor 2010)

 

Hopes u are saying about the model tree, then its ok, if i select the  sub assembly and click on the + i can see all the items.

 

But when i am generating the part list (Bill of material) its shows as single item. (See the attached image)

 

the funny thing is if i attach the same assembly in a new sheet and generate part list its working fine.

 

see the attachment

 

thanks for ur time

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Contributor
projektant
Posts: 18
Registered: ‎08-10-2011
Message 6 of 9 (256 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 03:18 AM in reply to: jyothissurendran

When inserting part list to idw file - try to change level to ALL LEVELS (there is first level in your part_list.png)

Please give us know :smileywink:

 

I'm using INV2013.

 

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,156
Registered: ‎04-27-2005
Message 7 of 9 (237 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 05:36 AM in reply to: jyothissurendran

If you want the individual items in the "Platform Assembly" to be listed in the main assembly idw, you will have to change the "Platform Assembly" to a Phantom assembly.

 

There are several ways to do this.  One way is to do this:

Open the Skid&Platform Assembly.iam

Go to the Assembly tab>Manage Panel>Bill of Materials

Find the "Platform Assembly" in this list.

In the BOM structure column, change this to "Phantom".

 

Now the parts in the platform assembly will be shown in the Skid and Platform idw.

 

The Phantom assembly is a nice way to tidy up the Browser and group parts together.  For Pahntom assemblies, Inventor ignores that it is an assembly and lists the parts in the assembly one level up.

 

Kirk A.

Windows 7 x64 -12 GB Ram
Intel i7-930 @ 3.60ghz
nVidia GTS 250 -1GB (Driver 301.42)
INV Pro R2013, SP1.1
Vault Basic 2013

 

Valued Contributor
jyothissurendran
Posts: 88
Registered: ‎08-27-2012
Message 8 of 9 (231 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 05:47 AM in reply to: karthur1

yes,  its working fine....

 

Thanks  kuthur1

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Valued Contributor
jyothissurendran
Posts: 88
Registered: ‎08-27-2012
Message 9 of 9 (230 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 05:48 AM in reply to: projektant

thanks man for your time and replys.

 

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube