Inventor General

Reply
Valued Contributor
bcrowell
Posts: 86
Registered: ‎01-26-2011
Message 1 of 8 (942 Views)

BOM Subassembly Numbering not correct

942 Views, 7 Replies
11-11-2011 06:27 AM

My assembly drawing BOM is not numbering the parts correctly.  In the Bill of Materials editing, I have selected Structured View, and expanded the subassemblies.  When I go back to edit the parts list from the drawing, I expanded the subassemblies so that the subassembly number and the parts in the subassembly are visible and should show as parts 9, 9.1, 9.2, 9.3, 9.4, 9.5, 10, 11 etc.  In the posted example, I have three subassemblies and two are correct, but the parts in yellow (Inventor highlighted them all on its own???) are not correct now.  One is a subassembly number and some of the highlighted parts are subassembly parts.

 

Is there a way to renumber the BOM parts list and it keep the subassembly part numbering?

 

If there is a subassembly not showing correctly is there a way to fix it?

 

Thank you.

Inventor 2013 (SP2 Update 2), Windows 7 Professional (64-bit), SP1, Intel Xeon 3.07GHz CPU, 12GB RAM, NVIDIA Quadro 2000, Vault Basic 2013
Valued Mentor
jcneal
Posts: 324
Registered: ‎04-10-2010
Message 2 of 8 (928 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-11-2011 09:21 AM in reply to: bcrowell

quick fix

 

delete and create it again.

Autodesk Inventor Professional 2014
Autodesk Product Design Suite Standard 2013
Microsoft Office 2007 & 2013
Windows 7 64bit
Synergis Adept 2013
Visual Studio Express 2010
Valued Contributor
bcrowell
Posts: 86
Registered: ‎01-26-2011
Message 3 of 8 (923 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-11-2011 10:35 AM in reply to: jcneal

I tried that, many times, trying different settings, different changes, etc.  Nothing worked.

Inventor 2013 (SP2 Update 2), Windows 7 Professional (64-bit), SP1, Intel Xeon 3.07GHz CPU, 12GB RAM, NVIDIA Quadro 2000, Vault Basic 2013
Valued Mentor
jcneal
Posts: 324
Registered: ‎04-10-2010
Message 4 of 8 (919 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-11-2011 11:36 AM in reply to: bcrowell

WELL, try this way.

 

open your bom in the assembly file. disable bom and save, exit.

open assembly file again, enable bom and create part list again.

i guess most likely you press wrong key when you rearrange partslist. there is nothing wrong with inventor.

Autodesk Inventor Professional 2014
Autodesk Product Design Suite Standard 2013
Microsoft Office 2007 & 2013
Windows 7 64bit
Synergis Adept 2013
Visual Studio Express 2010
Valued Contributor
bcrowell
Posts: 86
Registered: ‎01-26-2011
Message 5 of 8 (915 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-11-2011 12:44 PM in reply to: jcneal

Ok. 

I disabled the BOM view. 

I saved the part.

I closed the part.

I restarted Inventor.

I opened the drawing.

I put the parts list on the drawing again.

I followed the attached procedure, which I have used for months. 

 

Still, I get the same result. 

 

The steps I used haven't changed, so I'm a bit confused as to what has happened.

Inventor 2013 (SP2 Update 2), Windows 7 Professional (64-bit), SP1, Intel Xeon 3.07GHz CPU, 12GB RAM, NVIDIA Quadro 2000, Vault Basic 2013
Valued Mentor
jcneal
Posts: 324
Registered: ‎04-10-2010
Message 6 of 8 (898 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-11-2011 06:05 PM in reply to: bcrowell

well, have you tried those steps i wront down?

that should reset BOM in assembly file.

 

like i mentioned before, you press wrong button or key carelessly when you rearrange your partslist.

in your procedure, it doesnt ask you to renumber partslist.

Autodesk Inventor Professional 2014
Autodesk Product Design Suite Standard 2013
Microsoft Office 2007 & 2013
Windows 7 64bit
Synergis Adept 2013
Visual Studio Express 2010
Employee
jozef.dubaj
Posts: 41
Registered: ‎11-22-2011
Message 7 of 8 (861 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-23-2011 02:50 AM in reply to: bcrowell

Hi,

 

Yellow item numbers indicate duplicate item numbers.

 

You can try renumber the BOM:

  1. Open BOM by RMC on parts list, Bill of Materials…
  2. Go to Structured tab
  3. Expand subassembly with wrong numbers
  4. Click renumber button at BOM toolbar (4th icon from the left)
  5. Click ok in the dialog.

BOM should be renumbered including expanded subassembly items and parts list should update automatically.

 

Regards,

Jozef

Valued Contributor
bcrowell
Posts: 86
Registered: ‎01-26-2011
Message 8 of 8 (852 Views)

Re: BOM Subassembly Numbering not correct

11-23-2011 06:05 AM in reply to: jozef.dubaj

Thank you.

 

I will try it when I get a chance.

Inventor 2013 (SP2 Update 2), Windows 7 Professional (64-bit), SP1, Intel Xeon 3.07GHz CPU, 12GB RAM, NVIDIA Quadro 2000, Vault Basic 2013

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube