Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
egghead
Posts: 522
Registered: ‎05-07-2004
Message 1 of 2 (115 Views)

new appearance issue

115 Views, 1 Replies
04-23-2012 08:31 AM

I have created a component with a certain apperance setup on it colour and texture wise.

 

I now want to be able to use this texture across other already made components and assemblies.

 

Is there anyway to roll this finish out in inventor so that all previously made models and assemblies will update and change to this new texture.

 

The previous models created in IV2012 were in stainless steel with a colour & texture etc, now have created a stainless steel in IV2013 as the one that it converted my old setup to was nothing like the original.

 

 

Mentor
trumpy81
Posts: 317
Registered: ‎10-22-2006
Message 2 of 2 (93 Views)

Re: new appearance issue

04-23-2012 11:17 AM in reply to: egghead

I have found that when you create a custom appearance, as you have done, it only exists in the document you are working on.

 

In the appearance editor go to the very top row 'Document Appearances' and make sure you right click on the appearance you created and then select 'Add to'. Choose an appropriate library to add the custom appearance to (EG: Inventor Material Library).

 

Also, I have found that sometimes the 'new' appearance is not always available in a new document until you have restarted Inventor. That is very frustrating sometimes, and if you forget the above steps, you'll have to go back and open the original part or file where you created the custom appearance and add it to the appropriate library, again, quite frustrating at times.

 

IMHO when creating a custom appearance, it should be added to the LIBRARY and not the open document.

 

You will also find that in some documents you are not able to delete appearances even though they are not in use within that document, again, quite frustrating.

Regards
Andy M
-------------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2013 Pro SP1.1, Win7 Pro - 64Bit - SP1, Intel i7 960 @ 3.333 GHz
Asus X58 Sabertooth, Corsair 12Gig DDR3, AMD Radeon HD6970, Samsung 830 Series 256G SSD, 2x 3TB Seagate, 2x 2TB Hitachi,
1x 1TB Samsung, 4 x 2TB Seagate in Netgear ReadyNAS NV+, Dual Asus VE278Q Monitors

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube