Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
EGauthier
Posts: 162
Registered: ‎08-04-2005
Message 1 of 16 (48 Views)

Translation MDT2006 to IV10 not working

48 Views, 15 Replies
11-16-2005 08:08 AM
Good day,

I have a part (MDT2006) I try to open (translate) with IV10 Pro (SP2) but after I click to start the process, RAM used by IV increase and increase and increase... untill I use "end task".

Attached the problematic file.

I've tried:
- MDT opened or closed
- Desktop recover of the file
- Purge the file

My system:
- P4 3.6 GHz
- RAM: 2Go
- Win XP Pro SP2
Distinguished Contributor
JDMATHER
Posts: 4,994
Registered: ‎12-12-2003
Message 2 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 08:37 AM in reply to: EGauthier
No trouble here.
I did notice that the MDT sketch did not have a single dimension?
And this appears to be an assembly rather than a single part?
*John Bilton
Message 3 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 08:44 AM in reply to: EGauthier
Try copying the MDT file to your local hard disk. Set your Inventor project to so that the workspace is the same folder as the MDT
file.

In the translation destination set that to the same folder.

If it works, you may have an issue with network privelidges. If it still doesn't work, you do not have sufficient privelidges on
certain folders on your local machine (basically Change permission on C:\Program Files).

If you log in as administrator does it work?

I have had numerous issues with this, and the saga is ongoing...

John Bilton
Distinguished Contributor
StuartMoore
Posts: 317
Registered: ‎12-07-2003
Message 4 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 09:11 AM in reply to: EGauthier
I have had similar problems very recently. It got part way through the process and then just locked-up. I found the problem to be my part template. When I used the standard part template it worked. There is nothing wrong with my part template except it has been migrated through several releases.
Distinguished Contributor
EGauthier
Posts: 162
Registered: ‎08-04-2005
Message 5 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 09:23 AM in reply to: EGauthier
I don't see why no dimension would cause a problem...
This is really a part, not an assembly.

Thanks for the translation of the part, I could send you all my problematic parts in the future! :smileywink:

Thanks!
Distinguished Contributor
EGauthier
Posts: 162
Registered: ‎08-04-2005
Message 6 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 09:25 AM in reply to: EGauthier
I've tried the translation onto C:\temp\ and it's not working...I have all the permissions required.
Distinguished Contributor
JDMATHER
Posts: 4,994
Registered: ‎12-12-2003
Message 7 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 09:29 AM in reply to: EGauthier
>I don't see why no dimension would cause a problem...

No problem with translation - I just don't understand why anyone would use a parametric modeler without parameters. Wouldn't it be cheaper to just use AutoCAD?
Distinguished Contributor
JDMATHER
Posts: 4,994
Registered: ‎12-12-2003
Message 8 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 09:30 AM in reply to: EGauthier
>I could send you all my problematic parts in the future

Is the translation problem just with this one part or any part you try to translate?
Distinguished Contributor
JDMATHER
Posts: 4,994
Registered: ‎12-12-2003
Message 9 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 09:36 AM in reply to: EGauthier
>This is really a part, not an assembly.

How do you manufacture that thing?
.091 thick at thinnest and over 19" dia.
I assumed it was an assembly of sheet metal parts with a turned hub.
Distinguished Contributor
EGauthier
Posts: 162
Registered: ‎08-04-2005
Message 10 of 16 (48 Views)

Re: Translation MDT2006 to IV10 not working

11-16-2005 10:08 AM in reply to: EGauthier
Thanks!
I've tried with another template and it works well.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube