Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,231
Registered: ‎12-07-2011
Message 11 of 20 (126 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 07:38 AM in reply to: jletcher

I can't either so don't feel bad.  Actually this is the second thread I have had issues with attachments.

Maybe it is the forum.

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2013
(Colossians 3:23-25)

*Pro
jletcher
Posts: 1,946
Registered: ‎05-18-2011
Message 12 of 20 (124 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 07:42 AM in reply to: ravencontrols

I sent a message to you with my email send it to me


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
Distinguished Contributor
JimSteinmeyer
Posts: 326
Registered: ‎05-16-2011
Message 13 of 20 (121 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 07:58 AM in reply to: jletcher

Raven in Sioux Falls? I did a simple cntl-C cntl-V and placed it in Inventer 2012. You will need to run the drawing doctor on it to make sure all the surfaces are closed (I would but it can take a while) . From there you shuld be able to edit as you want.

 

 

Jim

Inventor Premium 2013 SP1.1
Vault 2013- plain vanilla version
HP G71 notebook
celeron cpu w\ 4gb RAM and 64 bit system
Win 7 home premium

Ya, my boss has me running my personal machine at work.
Active Contributor
ravencontrols
Posts: 36
Registered: ‎06-22-2012
Message 14 of 20 (117 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 08:02 AM in reply to: JimSteinmeyer

what is sioux falls. I am not trying to make a part out of it i am trying to put it on my custom border in inventor. What is drawing doctor you telling all kinda of things i never heard of before.

Active Contributor
ravencontrols
Posts: 36
Registered: ‎06-22-2012
Message 15 of 20 (111 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 08:24 AM in reply to: ravencontrols

how do you get the drawing doctor to work to make sure all surfaces or closed as per what you or telling me to do. Thanks

Distinguished Contributor
JimSteinmeyer
Posts: 326
Registered: ‎05-16-2011
Message 16 of 20 (107 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 08:32 AM in reply to: ravencontrols

We have a Raven in Sioux Falls, a town about 45 miles north of where I live. They make control systems so I just connected the dots so to say.

Even if you arn't making a part I think you need the sketch to be solid around the edges to fill sections with color and such. I haven't worked with logos or decals so I could be wrong.

If you open the sketch in the part I attached to my first post you will see that especially around the racen there are a lot of short segmented lines. I often have problems with them being connected correctly when I import from CAD. While you are in the sketch editro you will want to right click and scroll 3/4 of the way down the list. You will find an option for Sketch Doctor which is a su routine that will check the sketch for errors. follow the menu and see what it shows. With an import like this I would expect to have to run SD a couple of dozen times before everything is clean.

Jim

Inventor Premium 2013 SP1.1
Vault 2013- plain vanilla version
HP G71 notebook
celeron cpu w\ 4gb RAM and 64 bit system
Win 7 home premium

Ya, my boss has me running my personal machine at work.
*Pro
jletcher
Posts: 1,946
Registered: ‎05-18-2011
Message 17 of 20 (95 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 08:52 AM in reply to: ravencontrols

Ok got you all fixed up the issue is with the hatch so take off hatch use insert drawing

use.JPG

 

And in the option check this box

import.JPG

 

This with my drawing I wil send to you because I had to fix a few loose ends in auto cad. this will keep them constrained there will be three spots you will have to fix in inventor you will see them when you go hatch the R and part of the A will vanish they have loose ends still some reason inventor missed them. just find them fix them then use inventor hatch to fill all back in. Me i like it naked lol. wait for your email.


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
Active Contributor
ravencontrols
Posts: 36
Registered: ‎06-22-2012
Message 18 of 20 (90 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 09:21 AM in reply to: jletcher

I've got it in border and thats exactly what i want now i am having troubling hatching it but again i could be doing something wrong. I am selecting the just the R right now and click the fill/hatch region button but it doesnt fill or hatch the R. It isnt giving me the error like you explaining to me.

Active Contributor
ravencontrols
Posts: 36
Registered: ‎06-22-2012
Message 19 of 20 (84 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 09:29 AM in reply to: ravencontrols

Like the fill/hatch region button isnt working it wont like me do anything but i really want the logo to be filled in.

*Pro
jletcher
Posts: 1,946
Registered: ‎05-18-2011
Message 20 of 20 (78 Views)

Re: Transferring company logo in DWG format to Inventor format

07-20-2012 10:01 AM in reply to: ravencontrols

That one could be a 2013 issue I have no problems hatching here on 2012 some one with 2013 may have to step in now.


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.