Inventor General Discussion

Reply
Contributor
jvolence
Posts: 22
Registered: ‎11-16-2009
Message 1 of 5 (690 Views)

Problems with inventor 2012 / iLogic

690 Views, 4 Replies
05-03-2011 09:20 AM

We recently installed inventor 2012. When i try to edit models created in 2011 (or earlier) i am having trouble with iLogic. All of models contain on average 12-15 rules each. I'm finding that on any parameter change rules are firing randomly causing inventor to lock up in a seemingly neverending update. The rules that are firing are not rules typically triggered by the parameter i am changing. Also, if i double click on a part and make a parameter change to it from inside the assembly, when i right click "finish edit" it is triggering rules in the assembly to run (THIS HAS NEVER HAPPENED BEFORE).I tried testing a few of our models, the same behavior exists on all of them. Everything was working smoothly on Inventor 2011 & earlier. Our designs rely heavily on the use of ilogic, so we definately can't proceed as is. Here is what I've tried so far;

1 Completely uninstalled, reinstalled inventor (tried 2x)

2. turned off all ilogic event driven triggers (same behavior exists)

3. Disabled Ilogic in application options (Inventor seemed to to work fine by itself, but our designs rely on the use of ilogic)

4 allowed models to migrate to 2012 version before making any changes that could trigger ilogic (didn't help)

5. ran diagnostics in application options (everything seemed ok)

6. cleared my work space & temp folder on my computer (didn't help)

 

 Does anyone have any ideas?

Distinguished Contributor
Qube-it
Posts: 317
Registered: ‎05-13-2006
Message 2 of 5 (667 Views)

Re: Problems with inventor 2012 / iLogic

05-03-2011 11:09 AM in reply to: jvolence

I wanted to add to this thread.  I have been able to consistently crash Inventor 2012 when I try to launch the iLogic "Design Copy Wizard" command from the zero doc ribbon.

-Brian Hall-
Contributor
jvolence
Posts: 22
Registered: ‎11-16-2009
Message 3 of 5 (630 Views)

Re: Problems with inventor 2012 / iLogic

05-04-2011 05:43 AM in reply to: Qube-it

There is a hot fix for the problem you are describing.  Click on link below.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=16594028&linkID=9242019

Distinguished Contributor
Qube-it
Posts: 317
Registered: ‎05-13-2006
Message 4 of 5 (625 Views)

Re: Problems with inventor 2012 / iLogic

05-04-2011 05:50 AM in reply to: jvolence

Thank you.  :smileyhappy:

-Brian Hall-
Valued Contributor
JorisSteurs1246
Posts: 53
Registered: ‎10-25-2008
Message 5 of 5 (350 Views)

Re: Problems with inventor 2012 / iLogic

01-17-2012 02:18 PM in reply to: jvolence

This solved my problem also. But now it shows up again. I assume it is because of a reinstall or repair that I did.

So i´m trying to reinstall this hotfix again and i get the error as attached.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube