Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
ihiengdept
Posts: 34
Registered: ‎01-17-2011
Message 1 of 4 (431 Views)
Accepted Solution

No text shows using hole annotation tool in inventor 2011

431 Views, 3 Replies
01-17-2011 02:47 PM

I'm using inventor 2011.  I'm creating a drawing for a part, and when I attempt to annotate a hole, no text shows up.  Just a blank leader line.  The hole is a thru hole, but when I change it to another type, (like "distance" or "to") it will give me the text.  So what am I missing?  I've made other parts where I don't have this issue, but nothing works recently.

Valued Mentor
jeanchile
Posts: 722
Registered: ‎11-10-2009
Message 2 of 4 (413 Views)

Re: No text shows using hole annotation tool in inventor 2011

01-17-2011 08:37 PM in reply to: ihiengdept

This may be a stupid question but I'm gonna' ask it anyway: Have you looked at your style library to make sure the note for a thru hole hasn't been edited/deleted? I've never encountered this issue, it's just the first thing I though of.

Inventor Professional 2013 (SP-2.3), Product Design Suite Ultimate
Desktop: Intel Core i7 3.4GHz, 16.0 GB RAM, Windows 7 Ultimate SP-1, 64-bit OS, (2) GeForce GTX 580 (331.81), Space Pilot Pro (3.16.1)
Laptop: Intel Core i7 3.9GHz, 16.0 GB RAM, Windows 7 Pro SP-1, 64-bit OS, GeForce GTX 780 (331.81), SpaceNavigator (3.17.7)
*Pro
sbixler
Posts: 1,872
Registered: ‎09-15-2003
Message 3 of 4 (399 Views)

Re: No text shows using hole annotation tool in inventor 2011

01-18-2011 05:01 AM in reply to: ihiengdept

When you edit the blank thru hole note, what do you see?  You should see something like this: 

<QTYNOTE>Ø<HDIA> THRU.  If not, your style library and/or template needs some remediation...

Active Contributor
ihiengdept
Posts: 34
Registered: ‎01-17-2011
Message 4 of 4 (200 Views)

Re: No text shows using hole annotation tool in inventor 2011

04-20-2011 05:32 AM in reply to: sbixler

Things got busy and it took me a while to get back this, but both replys were right on.  Somehow that one definiton for a THRU hole got completely deleted in the style library for a template I was using.  I'm still fairly new to autodesk so I really appreciate the help.

 

Thanks!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube