Inventor General Discussion

Reply
Member
TedSmith
Posts: 3
Registered: ‎04-27-2004
Message 1 of 6 (131 Views)

Matting and Assembly

131 Views, 5 Replies
04-27-2004 10:13 AM
Good afternoon,

Been using the Inventor 8 for about 4 weeks now. Making an assembly. I have been having all kinds of problems with constraints and mating. Everytime I start a new part and try to mate it to my assembly and try to move the whole assembly it gives me fits. It says I have to edit or delete certain constraints, in order to proceed. I have used the red cross symbol and it doesn't fix the problem. I have actually deleted constraints entirely to continue. I was wondering if anyone else was having the same problems and if there is a certain procedure I should follow? I appreciate the help.

Regards,

Ted Smith
*Sean Dotson
Message 2 of 6 (131 Views)

Re: Matting and Assembly

04-27-2004 10:38 AM in reply to: TedSmith
First let me say it takes some time to get use to IV. That being said what do you mean by: "Everytime I start a new part and try to mate it to my assembly and try to move the whole assembly it gives me fits." What are you trying to move? You have some parts in an assembly I assume, then are adding a new part and trying to constrain it into place. What are you trying to move? If you can posts a small example assembly (and parts) to iCF it might help. -- Sean Dotson, PE Autodesk Inventor Certified Expert http://www.sdotson.com http://www.sdotson.com/forums/ Check the Inventor FAQ for most common questions www.sdotson.com/faq.html ----------------------------------------------------------------------- "TedSmith" wrote in message news:2171304.1083086040264.JavaMail.jive@jiveforum1.autodesk.com... > Good afternoon, > > Been using the Inventor 8 for about 4 weeks now. Making an assembly. I have been having all kinds of problems with constraints and mating. Everytime I start a new part and try to mate it to my assembly and try to move the whole assembly it gives me fits. It says I have to edit or delete certain constraints, in order to proceed. I have used the red cross symbol and it doesn't fix the problem. I have actually deleted constraints entirely to continue. I was wondering if anyone else was having the same problems and if there is a certain procedure I should follow? I appreciate the help. > > Regards, > > Ted Smith
*Gary Cook
Message 3 of 6 (131 Views)

Re: Matting and Assembly

04-27-2004 03:44 PM in reply to: TedSmith
Check for grounded parts, Ted. They appear in the browser with a sort of push pin in the little icon next to the name (who knows, it could be that simple, worth a try....). Gary "TedSmith" wrote in message news:2171304.1083086040264.JavaMail.jive@jiveforum1.autodesk.com... > Good afternoon, > > Been using the Inventor 8 for about 4 weeks now. Making an assembly. I have been having all kinds of problems with constraints and mating. Everytime I start a new part and try to mate it to my assembly and try to move the whole assembly it gives me fits. It says I have to edit or delete certain constraints, in order to proceed. I have used the red cross symbol and it doesn't fix the problem. I have actually deleted constraints entirely to continue. I was wondering if anyone else was having the same problems and if there is a certain procedure I should follow? I appreciate the help. > > Regards, > > Ted Smith
Distinguished Contributor
conor.kelly
Posts: 113
Registered: ‎10-15-2003
Message 4 of 6 (131 Views)

Re: Matting and Assembly

04-28-2004 12:59 AM in reply to: TedSmith
Ted,
If you are creating new parts in an assembly they will be adaptive to the features (in the assembly) used to create them. Check to see if the parts you need to move have 'adaptivity' turned on. Turn off 'adaptivity' and they should move freely.

Conor.
Member
TedSmith
Posts: 3
Registered: ‎04-27-2004
Message 5 of 6 (131 Views)

Re: Matting and Assembly

04-28-2004 12:48 PM in reply to: TedSmith
Hello Sean,

Thanks for your quick response. I went to your website and was impressed. I specifically liked your tutorial page....tips for assemblies.....I am just finding out what you mean, in regards to mating. I guess I should look into the skeletal procedure, until I get better. I would make a part and then mate it with another part and then when I tried moving a group of parts maybe 20, I would get a constraint error message. If I used the red cross feature, it would make my drawing look very funky. I appreciate any advice you may have.

Ted
Member
TedSmith
Posts: 3
Registered: ‎04-27-2004
Message 6 of 6 (131 Views)

Re: Matting and Assembly

04-28-2004 12:52 PM in reply to: TedSmith
Good afternoon Gary,



Thanks for your quick response. I am just finding out what you mean, in regards to mating. I checked for grounding, not the problem. I would make a part and then mate it with another part and then when I tried moving a group of parts maybe 20, I would get a constraint error message. If I used the red cross feature, it would make my drawing look very funky. I appreciate any advice you may have.


Thanks,

Ted

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube