Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
sylvaindussault4118
Posts: 358
Registered: ‎10-28-2003
Message 1 of 9 (341 Views)

Macro-command to change title block in idw

341 Views, 8 Replies
02-11-2004 10:07 AM
Is there any macro-command to do this :

"Open the .idw that you created your title block in. Locate and right click on your title block in "drawing resources". Select copy. Open the file that you want to put your title block in. Right click on "drawing resources" and paste your title block there. Now you will have to delete their title block and then activate yours. "

I want to change my drawing template and I have many to do and it must have somewhere somehow a way to do this automaticly?
*Kent Keller
Message 2 of 9 (342 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

02-11-2004 10:40 AM in reply to: sylvaindussault4118
It has been looked at by a number of people, but is a daunting task the way the API is for it. The program would have to read every possible type of thing that can go into a titleblock, and store it, then recreate it in the new drawing. I have not been able to figure out any way to do it with Windows clipboard API -- Kent Assistant Moderator Autodesk Discussion Forum Moderator Program "sdussault" wrote in message news:27659531.1076522903443.JavaMail.jive@jiveforum2.autodesk.com... > Is there any macro-command to do this : > > "Open the .idw that you created your title block in. Locate and right click on your title block in "drawing resources". Select copy. Open the file that you want to put your title block in. Right click on "drawing resources" and paste your title block there. Now you will have to delete their title block and then activate yours. " > > I want to change my drawing template and I have many to do and it must have somewhere somehow a way to do this automaticly?
*cbliss
Message 3 of 9 (341 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

02-11-2004 07:38 PM in reply to: sylvaindussault4118
everything but a fill. The API doesn't support creating Fill in the sketch definition. I have started it a couple of times, it is daunting. Kent Keller wrote: >It has been looked at by a number of people, but is a daunting task the way the API is for >it. The program would have to read every possible type of thing that can go into a >titleblock, and store it, then recreate it in the new drawing. > >I have not been able to figure out any way to do it with Windows clipboard API > >-- >Kent >Assistant Moderator >Autodesk Discussion Forum Moderator Program > > >"sdussault" wrote in message >news:27659531.1076522903443.JavaMail.jive@jiveforum2.autodesk.com... > > >>Is there any macro-command to do this : >> >>"Open the .idw that you created your title block in. Locate and right click on your >> >> >title block in "drawing resources". Select copy. Open the file that you want to put your >title block in. Right click on "drawing resources" and paste your title block there. Now >you will have to delete their title block and then activate yours. " > > >>I want to change my drawing template and I have many to do and it must have somewhere >> >> >somehow a way to do this automaticly? > > > >
Active Member
cavanahd
Posts: 9
Registered: ‎06-25-2003
Message 4 of 9 (341 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

09-15-2004 08:42 AM in reply to: sylvaindussault4118
Any updates on this one? I am also wanting to do the same, to well over 100 drawings.
Active Member
cavanahd
Posts: 9
Registered: ‎06-25-2003
Message 5 of 9 (341 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

09-16-2004 09:52 AM in reply to: sylvaindussault4118
Kent,
I don't know anything about writing macros, but I think this may help simplify things and be a good compromise for the many of us that need this functionality:

I manually perform the exact steps given by 'sdussault' below, except that I open the template file with the desired title block only once, and 'ctrl+c' the title block from the resources. As long as that template idw remains open (and minimized), the needed title block remains on the windows clipboard. Then I simply need to open the successive destination idws, delete the existing t.b., paste the t.b. from the clipboard, and insert it.

So, at the start of my session, can I manually open the template idw, copy the t.b., and minimize the template. THEN, can I execute the macro that simply opens the destination idw and completes the delete/paste/insert operation? Can this be combined with your ibatch routine for doing multiple files?

Again, don't know what I'm talking about, but sounds like the roadblock has been in doing the copy function inside the macro. Can we do that manually, and simplify the macro?

I'd REALLY like to see SOME way to minimize the work required in this.
*Kent Keller
Message 6 of 9 (341 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

09-16-2004 10:09 AM in reply to: sylvaindussault4118
Not only the copy but the paste is the issue. Charles was had found a method and was working on it, but if I remember right he hit one last roadblock or ?? -- Kent Keller Autodesk Discussion Forum Facilitator "cavanahd" wrote in message news:10797905.1095353588972.JavaMail.jive@jiveforum1.autodesk.com... > > Again, don't know what I'm talking about, but sounds like the roadblock has been in doing the copy function inside the macro. Can we do that manually, and simplify the macro? >
Active Member
trevorauman
Posts: 10
Registered: ‎03-29-2010
Message 7 of 9 (155 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

08-30-2012 01:37 PM in reply to: sylvaindussault4118

You can use the Drawing Resource Transfer Wizard to get any of the items sent to the drawing, but you will still have to delete and replace with the new items, I imagine a macro for thsi would be ten times easier.

*Pro
jletcher
Posts: 1,946
Registered: ‎05-18-2011
Message 8 of 9 (136 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

08-31-2012 07:08 AM in reply to: trevorauman

trevorauman Wrote:

 

You can use the Drawing Resource Transfer Wizard to get any of the items sent to the drawing, but you will still have to delete and replace with the new items, I imagine a macro for this would be ten times easier.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Not so if the title blocks and borders are named the same and you check the option to replace the same not copy it will change the title block so you would not have to delete and reinsert but you may have to open tem so any information that was taken from the model or the idw will get populated..


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,165
Registered: ‎04-27-2005
Message 9 of 9 (128 Views)

Re: Macro-command to change title block in idw

08-31-2012 05:36 PM in reply to: sylvaindussault4118
aDrawingResources

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube