Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
HenrikGraversen
Posts: 84
Registered: ‎01-22-2004
Message 1 of 6 (388 Views)

Inventor 2013, Bump not showing

388 Views, 5 Replies
06-26-2012 07:50 AM

Hi,

 

I have a problem with only some parts.
Bump is not showing. Tryed all i can think of, but nothing helps.
Bump is not showing, when i use "Shaded" or "Shaded with edges".
But it shows if i use Raytrace.

 

Any got a solution?

 

See pictures.

 

Kind regards

 

Henrik Graversen

Employee
ChrisMitchell01
Posts: 378
Registered: ‎09-16-2005
Message 2 of 6 (305 Views)

Re: Inventor 2013, Bump not showing

06-26-2012 10:05 PM in reply to: HenrikGraversen

Henrik,

 

Can you also post an actual ipt file with the problem ?

 

Thanks,
Chris 



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Valued Contributor
HenrikGraversen
Posts: 84
Registered: ‎01-22-2004
Message 3 of 6 (289 Views)

Re: Inventor 2013, Bump not showing

06-27-2012 01:13 AM in reply to: ChrisMitchell01

Hi Chris

 

Here you go.

 

Henrik

Valued Mentor
Valued Mentor
wh
Posts: 417
Registered: ‎12-27-2003
Message 4 of 6 (273 Views)

Re: Inventor 2013, Bump not showing

06-27-2012 04:16 AM in reply to: HenrikGraversen

I could see the bump, when moving EOP down from the top.

But when I reached Hole2, the bump disappeared. I can cycle that back and forth.

 

And if I change the hole type to non-threaded, bump is ok.

 

Same behavior occurs already with Hole1, but I've overlooked it. Extrusion4 behind Hole1 brings the bump back again.

 

Walter

Alumni
subsales
Posts: 59
Registered: ‎10-01-2008
Message 5 of 6 (242 Views)

Re: Inventor 2013, Bump not showing

06-27-2012 12:34 PM in reply to: HenrikGraversen

Hello Henrik,

 

I tried to to reproduce this issue on Inventor 2013. Its wrong behaviour.

I am confirming it and I will work with developer to solve this issue.

 

Actually thread is a bad guy here. Some how intventor disables bumps when thread will be applied to sheetmetal part.

 

There is a workaround for you in this case.

 

Simply move "Cut 3" in browser below "Hole 3". It will bring back bumps.

Let me know if more help is needed.

 

Thank you,

Maulik Patel

 

Employee
maulik_patel
Posts: 24
Registered: ‎06-21-2012
Message 6 of 6 (219 Views)

Re: Inventor 2013, Bump not showing

06-27-2012 01:22 PM in reply to: HenrikGraversen

I am sorry.I was logged with different account.

 

Thank you,

Maulik Patel



Maulik R Patel (maulikr.patel@autodesk.com)
SQA Engineer, Inventor
Manufacturing Group
Autodesk, Inc.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube