Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
askseddon
Posts: 27
Registered: ‎12-07-2006
Message 71 of 93 (757 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 09:40 AM in reply to: LotzH

I had the same issue.  There is a hotfix issued to address it for 2011.  Try applying the patch and see if this fixes it.

 

Active Contributor
drspringer
Posts: 37
Registered: ‎06-09-2009
Message 72 of 93 (750 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 09:59 AM in reply to: askseddon

I applied the patch about a week ago and it has been working fine since.

Active Member
YS_WM
Posts: 9
Registered: ‎08-27-2010
Message 73 of 93 (743 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 11:07 AM in reply to: askseddon

Did you apply the same hotfix I did?  DL15293597

If not, can you please give me a link to the hotfix?

Active Contributor
askseddon
Posts: 27
Registered: ‎12-07-2006
Message 74 of 93 (739 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 11:09 AM in reply to: YS_WM

This is the one.

Active Member
YS_WM
Posts: 9
Registered: ‎08-27-2010
Message 75 of 93 (736 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 11:16 AM in reply to: askseddon

Thanks, I will try to reinstall it. Do you know if there are any problems with the installation for win7 64-bit?

Active Contributor
askseddon
Posts: 27
Registered: ‎12-07-2006
Message 76 of 93 (744 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 11:18 AM in reply to: YS_WM

Sorry I do not know, I am stuck in the dark ages using XP 64!

Active Member
YS_WM
Posts: 9
Registered: ‎08-27-2010
Message 77 of 93 (743 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 11:20 AM in reply to: askseddon

Thanks anyway, I will reinstalling and simulating again over night.

Active Member
YS_WM
Posts: 9
Registered: ‎08-27-2010
Message 78 of 93 (729 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 02:19 PM in reply to: askseddon

I have installed the hotfix and tried to render again. NO SUCCESS. Just like before, the memory usage is claiming higher and higher. Right now it finished rendering 7 out of 1100 frames and it used 17.1GB out of 18GB.

 

Can anyone help me solve this problem?

 

OS: Windows 7 pro 64-bit.

Model: HP HPE-180t.

CPU: Intel Core i7 CPU  950 @ 3.07GHZ.

Memory: 18.0 GB

Display adapter: NVIDIA GeForce GTX 260

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,165
Registered: ‎04-27-2005
Message 79 of 93 (726 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-27-2010 02:24 PM in reply to: YS_WM

I just noticed that they just posted 2011 SP1.  Might give that a go.

Active Member
YS_WM
Posts: 9
Registered: ‎08-27-2010
Message 80 of 93 (671 Views)

Re: Inventor 2011 Rendering

08-30-2010 06:35 AM in reply to: askseddon

Ok, So I've installed SP1 this morning and tried to run the simulation again. After 8 out of 1100 frames the computer have used 11GB of memory. The assembly is big but not something my computer should not handel, right?! I have 224 open documents in session and 504 occurrences in active document.

Attached are the setting to the rendering.

 

Am I doing anything wrong? I am out of ideas.

 

OS: Windows 7 pro 64-bit.

Model: HP HPE-180t.

CPU: Intel Core i7 CPU  950 @ 3.07GHZ.

Memory: 18.0 GB

Display adapter: NVIDIA GeForce GTX 260

AutoCAD Inventor Suite 2011 64-Bit Edition SP1

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube