Inventor General Discussion

Reply
*Daniel Davison
Message 1 of 9 (51 Views)

IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

51 Views, 8 Replies
11-10-2004 11:02 AM
Iparts do not update when you have a hole feature that is a thread. If the iParts were created before release 9 it seems to be OK. If you create from scratch in Inventor Release 9 SP1 a rectangle of say 1 in x 1 in and thread of say a .112-40 UNC (#4) and then have the second row be 2 in x 2 in and a thread say .500-13 UNC (1/2-13) it will update the size but not update the thread. This is not too much of a problem unless you are making Pem Nuts that are round and when you change from a big size to a small size it will error out. Where do I go to have this resolved? Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? AutoDesk any help will be appreciated Thank You Dan Davison
*Daniel Davison
Message 2 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 11:10 AM in reply to: *Daniel Davison
Notice the thread is not changing. The Chamfer, OD, Insert Length is. "Daniel Davison" wrote in message news:4192659b_3@newsprd01... > Iparts do not update when you have a hole feature > that is a thread. > > If the iParts were created before release 9 it seems to be OK. > If you create from scratch in Inventor Release 9 SP1 a rectangle > of say 1 in x 1 in and thread of say a .112-40 UNC (#4) and then > have the second row be 2 in x 2 in and a thread say .500-13 UNC > (1/2-13) > it will update the size but not update the thread. > > This is not too much of a problem unless you are making Pem Nuts > that are round and when you change from a big size to a small > size it will error out. > > Where do I go to have this resolved? > Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? > > AutoDesk any help will be appreciated > Thank You > Dan Davison > > >
*Duncan Anderson
Message 3 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 11:20 AM in reply to: *Daniel Davison
http://www.sdotson.com/freetut/using%20threads%20in%20iparts.pdf HTH Duncan @home -- "Humour ... is one man shouting gibberish in the face of authority, and proving by fabricated insanity that nothing could be as mad as what passes for ordinary living." (Terence 'Spike' Milligan K.B.E., 1918-2002) "Daniel Davison" wrote in message news:41926761_3@newsprd01... > Notice the thread is not changing. The Chamfer, OD, Insert Length is. > > > "Daniel Davison" wrote in message > news:4192659b_3@newsprd01... > > Iparts do not update when you have a hole feature > > that is a thread. > > > > If the iParts were created before release 9 it seems to be OK. > > If you create from scratch in Inventor Release 9 SP1 a rectangle > > of say 1 in x 1 in and thread of say a .112-40 UNC (#4) and then > > have the second row be 2 in x 2 in and a thread say .500-13 UNC > > (1/2-13) > > it will update the size but not update the thread. > > > > This is not too much of a problem unless you are making Pem Nuts > > that are round and when you change from a big size to a small > > size it will error out. > > > > Where do I go to have this resolved? > > Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? > > > > AutoDesk any help will be appreciated > > Thank You > > Dan Davison > > > > > > > > >
*Daniel Davison
Message 4 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 11:21 AM in reply to: *Daniel Davison
One other thing On the "Tapped Hole Diameter" setting under "Document Settings", I use "Drill Size" not "Minor" Dan Davison "Daniel Davison" wrote in message news:4192659b_3@newsprd01... > Iparts do not update when you have a hole feature > that is a thread. > > If the iParts were created before release 9 it seems to be OK. > If you create from scratch in Inventor Release 9 SP1 a rectangle > of say 1 in x 1 in and thread of say a .112-40 UNC (#4) and then > have the second row be 2 in x 2 in and a thread say .500-13 UNC > (1/2-13) > it will update the size but not update the thread. > > This is not too much of a problem unless you are making Pem Nuts > that are round and when you change from a big size to a small > size it will error out. > > Where do I go to have this resolved? > Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? > > AutoDesk any help will be appreciated > Thank You > Dan Davison > >
*Daniel Davison
Message 5 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 11:56 AM in reply to: *Daniel Davison
Hi Thank you. I have seen Sean's documents. This appears to be a bug. "Duncan Anderson" wrote in message news:419269fb_2@newsprd01... > http://www.sdotson.com/freetut/using%20threads%20in%20iparts.pdf > > HTH > Duncan > @home > -- > "Humour ... is one man shouting gibberish in the face of authority, and > proving > by fabricated insanity that nothing could be as mad as what passes for > ordinary > living." > (Terence 'Spike' Milligan K.B.E., 1918-2002) > > > > "Daniel Davison" wrote in message > news:41926761_3@newsprd01... >> Notice the thread is not changing. The Chamfer, OD, Insert Length is. >> >> >> "Daniel Davison" wrote in message >> news:4192659b_3@newsprd01... >> > Iparts do not update when you have a hole feature >> > that is a thread. >> > >> > If the iParts were created before release 9 it seems to be OK. >> > If you create from scratch in Inventor Release 9 SP1 a rectangle >> > of say 1 in x 1 in and thread of say a .112-40 UNC (#4) and then >> > have the second row be 2 in x 2 in and a thread say .500-13 UNC >> > (1/2-13) >> > it will update the size but not update the thread. >> > >> > This is not too much of a problem unless you are making Pem Nuts >> > that are round and when you change from a big size to a small >> > size it will error out. >> > >> > Where do I go to have this resolved? >> > Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? >> > >> > AutoDesk any help will be appreciated >> > Thank You >> > Dan Davison >> > >> > >> > >> >> >> > >
Distinguished Contributor
dan_mayers
Posts: 404
Registered: ‎12-12-2003
Message 6 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 12:29 PM in reply to: *Daniel Davison
You have not defined a variable for the size of the hole. You must specify both the hole diameter AND the thread, not just the thread.
*Anne Brown
Message 7 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 02:51 PM in reply to: *Daniel Davison
http://www.autodesk.com/submitbug This is your starting point for sending a message to Autodesk. Use this form for general comments and questions, bug reports, wish-list items, piracy reports, and so on --- Anne Brown Discussion Groups Administrator Autodesk, Inc. Daniel Davison wrote: > (snip) > Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? (snip)
*Daniel Davison
Message 8 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-10-2004 04:15 PM in reply to: *Daniel Davison
Thanks "Anne Brown" wrote in message news:41929B70.E005A08E@autodesk.com... > > http://www.autodesk.com/submitbug > > This is your starting point for sending a message to Autodesk. > Use this form for general comments and questions, bug reports, > wish-list items, piracy reports, and so on > --- > Anne Brown > Discussion Groups Administrator > Autodesk, Inc. > > Daniel Davison wrote: >> > (snip) >> Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? > (snip)
*Shekar Subrahmanyam[Autodesk]
Message 9 of 9 (51 Views)

Re: IV9 SP1 - Bug - iParts - Threads

11-12-2004 07:25 AM in reply to: *Daniel Davison
Hi Dan, I"m not entirely sure if this is an issue. For example, I tried the steps you suggested and created an iPart. In this, if you go between row 1 and 2 you can see that the extrusion2 (hole) size and the thread change accordingly. You need to make the hole diameter also as a key. Isn't it? Thanks. Shekar "Daniel Davison" wrote in message news:4192aee9$1_1@newsprd01... > Thanks > "Anne Brown" wrote in message > news:41929B70.E005A08E@autodesk.com... > > > > http://www.autodesk.com/submitbug > > > > This is your starting point for sending a message to Autodesk. > > Use this form for general comments and questions, bug reports, > > wish-list items, piracy reports, and so on > > --- > > Anne Brown > > Discussion Groups Administrator > > Autodesk, Inc. > > > > Daniel Davison wrote: > >> > > (snip) > >> Is there an AutoDesk web site for bugs or is this it? > > (snip) > >

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube